Bok och jobb

Med Niklas pigg nog att äta nyponsoppa så fick jag också lite tid att jobba med mitt skrivande i dag. Fortsatte randa ett halvt kapitel på boken, även den här gången om spökerier i nordvärmland. Värmland är ett landskap med en rik tradition av paranormala upplevelser. Det skulle gå att skriva en bok bara om detta spännande hörn av Sverige. Skulle tro att en del av förklaringen ligger i att det är ett landskap som ligger längs en gräns, en gräns mot Norge i det här fallet, och gränstrakter har alltid skapat sin egen mystik. Men det är också ett landskap där många under en lång tid har bott på landsbygden med alla de traditioner och folklore som frodas där.

Har också fortsatt jobba lite med den amerikanska klippsamlingen där ufoartiklarna kommer från åren 1952-1957 i första hand. Här finns många guldkorn som man skulle vilja veta mera om. 1950-talet var en tid då det skrevs enormt mycket om ufo i både amerikansk och svensk press.

I kväll blev det också klart att jag ska till Ekby bygdegård den 18 april och prata om naturfenomen. Det ska bli roligt efrtersom det är min frus hemby.

Annars hostar jag på så fort det blir kväll och dags att sova. Hostmedicinen hjälper inte så bra som jag skulle vilja trots att den är stark som attan. Börjar bli rätt trött på hostandet.

Loading