Magsjukt

Inte helt oväntat så åkte Niklas på en ordentlig magsjuka efter att ha träffat kusin Rasmus som hade en mindre kul variant i söndags. Jag hörde hur Niklas var uppe vid fyrasnåret men då hände det inget dramatiskt men klockan åtta kom han in till mig och bad om hjälp. Utan att gå in på detaljer kan jag konstatera att badrummet numera är så rent att något liknande aldrig tidigare skådats.

Så förmiddagen gick åt till att tvätta ett par maskiner och skura golv men vid 10.30-tiden drog jag iväg för att spela badminton med Stefan en stund. Det gick väl sådär. Fick däng första set men lyckades repa mod och vinna det andra bara för att klappa ihop helt i sista och missa det som gick att missa.

Roligast var när jag skulle springa ifrån för att köpa en sak i kiosken som finns vid ingången i hallen. Jag stack iväg längs ena långsidan och skulle sedan bara ta av till höger för att vara framme. Men där fanns bara en vägg! Jag gick tillbaka och tittade om jag hade missat utgången men det fanns helt enkelt ingen. Då gick det upp för mig att vi ju spelade på en bana längst bort i den andra hallen och att utgången var på andra sidan. Lite pinsamt och jag måste ha sett otroligt förvirrad ut där jag stod och stirrade på väggen.

Eftermiddagen gick åt till två saker. Den första var att ordna de pärmar som jag behöver för att hålla ordning på det som händer under ett år: Pärmen med kvitton för den kommande deklarationen, pärmarna med övrig korrespondens av intresse från dem som inte redan har en egen flik i någon annan pärm, pärmen med privat korrespondens och pärmen med mejl och klipp som har med olika framträdanden, föredrag, teve- eller radio-program jag varit med i att göra. Sju veckors papper har legat i en hög i köket och det har inte varit så uppskattat av Anneli. Nu blir det bättre.

Den andra saken var att skriva lite på min bok, vilket jag gjorde. Men det kom ett avbrott som inte var planerat, något som i och för sig är helt normalt. Ett mejl från teveredaktören på DN undrade om jag inte kunde skriva en artikel om ett teveprogram som ska visas om några dagar. Det kunde jag givetvis.

Förr fick man en videokassett budad till sig vilket var dyrt och tidsödande. Numera får man en länk till SVT och så tankar man hem programmet själv och kan se det i sin egen dator. Inte så dumt.

Men nu i kväll har jag fortsatt att skriva även om jag stack emellan med att sortera en del diabilder ur Sökarens samling framför teven. Där låg redan Niklas, nu med feber men inte lika illamående, och Anneli som också kände sig lite hängig. Jag gick i skytteltrafik mellan teven (Inter-ManU) och Markus som satt och pluggade matte. Hjälpte honom med lite bråk och så innan han fick ledigt han också.

Senaste teorin från dem som tror att allt som är konstigt kan förklara uforapporterna. Men nej, detta är inte förklaringen men ett spännande fenomen ändå. Läs gärna artikeln om så kallade sprites på MSNBC. Om det nu skulle förklara någon enstaka rapport så rör det sig i så fall om händelser som observerats av piloter på mycket hög höjd. Men de är lätt räknade.

Loading