Sjöodjur

Hela dagen, utom kvällen, har gått i sjöodjurens tecken. Eftersom ett av mina kapitel i min nästa bok ska handla om just sådana varelser så har jag tillbringat dagen med att prata med personer som har observerat dylika odjur i svenska sjöar. Jag måste rkänna att jag i grunden är tveksam till att det kan existera så pass stora vattenlevande varelser i de svenska sjöarna men måste också tillstå att jag efter ett av dagens samtal börjar fundera på vad det egentligen är folk har sett.

Jag vill inte gå in på vilken sjö det handlar om men den man och hans hustru som i mitten av 80-talet kunde se en två meter lång hals sticka upp ur det stilla vattnet under nästan tjugo minuter gjorde mig mycket brydd. Inte nog med att de båda kunde se halsen, huvudet och ögonen på något som absolut inte hörde hemma i den sjön under så lång tid, när de sedan lämnade platsen, sedan odjuret dykt, blir de ikappsimmade av det och kan observera kroppen från bara någon eller några meters håll. Ja, mannen påstår till och med att om han hade räckt ut handen så skulle han ha kunnat klappa det.

Har också fortsatt skriva på ett par av de andra kapitlen, ett om ufo och ett om mystiska platser i Sverige.

Sådant har jag alltså sysslat med i dag. Ringt och pratat, bandat och skrivet. Det har blivit lite annat också. Bland annat har jag hjälpt en elev på Högskolan i Kalmar som ska göra ett teveprogram om ufo. I kväll har jag suttit med nästa nummer av UFO-Aktuellt i några timmar (det blev fyra sidor som blev helt klara) och innan dess var jag och Niklas och handlade på Åkermyntan. Kvällens klo var chiligrytan med en god Slottskällans bocköl till.

Nu är klockan som vanligt långt efter midnatt. Niklas är också uppe eftersom han har sovmorgon på onsdag. Det har inte jag.

Loading