Mord och ufojobb

gallivarepekare08

En av mina uppgifter på DN är att bevaka snabba händelser, eller att skriva snabbt om sådant som vi väntar ska hända. I dag var det två sådana  planerade snabbheter även om jag började med att skriva om skådespelerskan Natasha Richardsons tragiska dödsfall. Hon har gjort flera feel-good-filmer och det var inte länge sedan jag såg henne i ”Föräldrafällan”. I måndags ramlade hon i en mindre skidbacke och fick en blödning i hjärnan och i dag avled hon.

De två snabba nyheterna var domen mot ”källarmannen” Josef Fritzl och Gällivare tingsrätts dom mot Toni Alldén som mördade Carolin Stenvall förra året. Jag var ju uppe i Gällivare när polisen höll sin stora presskonferens den 6 november och på bilden ovan kan ni se mig, TT:s Per Vallgårda (som jag känner väl sedan Luleåtiden) och så min hjälpreda från Malmberget John Filipsson. Det är jag och John som pekar lite ostyrligt och det är min gamla arbetskamrat från Norrbottens-Kuriren Thord Nilsson som har tagit bilden.

Så snart domen avkunnades, klockan 11.00 prick, fick jag den som pdf-fil och kunde börja skriva min artikel. Det blev livstid både för Fritzl och Alldén med den skillnaden att Alldén kommer att överklaga.

Väl hemma så har jag suttit med en massa ufomaterial som behövde ordnas in i pärmar för att jag ska kunna ta med det ner till AFU i morgon. En hel del korrespondens och medlemslistor från Carl-Anton i Nyköping samt ytterligare material från den amerikanska Bill Caulfield-samlingen. Men där har jag fortfarande saker kvar som jag inte kommer att hinna ordna upp inför den här resan.

I vilket fall så tror jag nog att AFU-gänget kommer att få jobb så det räcker.

Loading