Radio och tv

lottabrome09britt

Var med i TV4:s Nyhetsmorgon i morse och snart ska jag in till Radiohuset för att spela in ett inslag för P4 Extra. Givetvis handlar det om de nyligen frisläppta dokumenten med ufomaterial i Storbritannien. 

Intresset för de frisläppta dokumenten är stort och så snart det kommer nya frisläppanden så blir det ett ökat intresse från medierna. Men att tro att detta också skulle betyda att flera journalister kommer att intressera sig för ufofrågan det vore nog att hoppas för mycket. Nyhetsflödet är så våldsamt att ämnen kommer och går i allt snabbare takt.

Lite av den takten har jag själv fått känna av i dag. Klockan 05.20 ringde en glad röst från TV4 och konstaterade ”jag antar att jag väckte dig!”. Fullträff. 06.20 stod taxin och väntade och sedan bar det av in till TV4-huset. Som tur är har de alltid bra frukost att bjuda på medan man väntar så nysminkad kunde jag smälla i mig ett par goda ost- och paprikafrallor. Mitt emot mig satt moderaternas partisekrterare Per Schlingman och väntade på att få komma in i studion och efter en stund dök TV4:s vd Jan Scherman upp.’

Vi skakade hand och pratade en stund och Scherman konstaterade att det var ett tag sedan vi hade haft med varandra att göra, vilket stämmer. Det  var faktiskt i samband med den omtalade obduktionsfilmen 1995 som han intervjuade mig i TV4. Då som vanlig reporter. Sedan blev det min tur att prata brittiska uforapporter med Kristin Kaspersen och Jesper Börjesson. Fem minuter eller men med helt okej frågor. Vid åtta-snåret gick jag ut för att hämta jackan (då satt Arne Hegerfors vid mitt bord och väntade på sin tur) och sedan in i taxin.

På vägen hem läste jag några kapitel i en bibliotekstjänstbok som ska vara recenserad om ett par dagar och sedan ner framför datorn för att skriva på boken. Men det gick bara en kvart så ringde P4 Extra och klockan 10. stod en ny taxi utanför porten. Den här gången tog jag med mig datorn och fortsatte skriva på vägen in. För ovanlighetens skull skulle vi banda inslaget. Jag har en läkartid i eftermiddag så den tid radion föreslog funkade inte. Eftersom Lotta Bromé (som kom från semester på Kap Verde-öarna) var lite sen fortsatte jag att skriva medan jag satt utanför kontrollrummet och väntade.

Sedan körde vi igång med de brittiska dokumenten och lite om vatten på Mars. Funkade bra som vanligt. Iväg igen i ny taxi med laptoppen i knät och fortsatt skrivande. Men nu är jag hemma igen. Inslaget kommer väl vid 14.15-14.30-tiden skulle jag tro.

Det tog inte många minuter innan telefonen ringde igen. Den här gången var det norska radions reporter Ludvig Løkholm Levin som ville intervjua mig om ufofrågan. Eftersom jag satt på bussen, den här gången på väg till Vällingby för ett läkarbesök, så bestämde vi att han skulle ringa tillbaka igen klockan 15. Och det gjorde han. Då hade jag hunnit stoppa i mig en dubbel mosbricka, träffa doktorn och kliva innanför dörren hemma igen. Programmet kommer att sändas i NRK P3 i programmet Banden i morgon eller övermorgon.

Och så kan vi konstatera att Tidningarnas Telegrambyrå som andra nyhetsmedium har intervjuat försvarets nye ufohandläggare, Per Söderberg. Först var givetvis UFO-Aktuellt vilket ni kunde läsa om i den här bloggen för en dryg månad sedan. Roligt att se att Per Söderberg nämner UFO-Sverige.

Håkan Blomqvist har också skrivit en liten handledning för den ufointresserade nybörjaren på Stadsbiblioteket i Norrköpings hemsida. Något som fler bibliotek borde göra.

Kvällen ägnade jag åt att göra i ordning en del av de papper som jag fick till AFU av Jens Tellefsen i går. Mycket fint och flera tidskrifter från 1960-talet som vi faktiskt saknade.

Loading