Svar på tal

vinyl107090325

Började dagen med att skriva min blogg på DN.se där jag svarade några av de journalister som skrivit om bloggen – och förfasat sig över den – i Expressen och Axess.se. Och att döma av de kommentarer som min blogg har fått och de mejl som ramlat in så har många av mina läsare sett igenom den tomma retoriken hos kritikerna.

Men samtidigt förstår jag att det kan verka utmanande för de mera konservativa i läsekretsen när DN vågar ta upp dessa ämnen till diskussion. Okunnigheten hos dem som kritiserat DN för min blogg har visat sig avgrundsdjup och ingen av de två som gapat högst har gjort den minsta ansats att ta reda på hur jag och UFO-Sverige arbetar. 

Det sägs ju att vi lever i ett informationssamhälle där man med bara några knapptryckningar kan få veta det mesta. Och det är sant. Men då måste man ju också orka trycka på dessa knappar.

07.20 tog jag hissen upp till Vinyl 107 som tillsammans med P4 Extra och Lotta Bromé är mitt favoritprogram på radio när det gäller att vara med. Några minuter senare körde Lillemor och Jocke igång och sedan pratade vi märkligheter och blogg fram till 08 med musik mellan varven. Ni ser oss alla tre på den taskiga mobilbilden här ovan.

Framåt eftermiddagen ringde P1 Morgon och ville ha hjälp med att hitta en ufoobservatör. De skulle nämligen göra ett program om det brittiska ufoarkivet och hade redan bokat in en intervju med FOI:s nye ufoansvarige Per Söderberg. Eftersom jag satt på jobbet hade jag inte tillgång till några telefonnummer. Jag tyckte nämligen att Rolf Gohs, som tecknat Fantomen-omslag under många år, skulle passa bra. Jag intervjuade Rolf för amerikanska SciFi-Channel i början på 90-talet och visste att han gjort en intressant observation på våren 1970. 

Men Rolf har hemligt nummer och jag hade det hemma. Som tur var kom jag ihåg att jag hade delat tunnelbana med en redaktör på Egmont efter Semics julfest i december så jag ringde upp honom, fick numret och fick tag på Rolf – som lovade att ställa upp.

Kvällen har jag ägnat åt att intervjua flera personer som har upplevt poltergeistfenomen i ett hus i Värmland. Intressanta berättelser, dessutom har de skickat mig ett foto där man ser ett mystiskt ansikte i en fönsterruta. Men bilder blir man ju sällan imponerad av. Det finns så många möjliga felkällor till dem. I morgon ska jag ringa ytterligare en person som har bott i huset. Det hela ska resultera i en del till ett kapitel till min nästa bok.

Loading