Intervju och vilodag

Nyanlända.

Det var verkligen skönt att slippa jobba i dag och jag tog tillfället i akt och sov till efter 10 då natten var lite stökig. Näsan är rätt bra, på ena sidan, och inte lika bra på den andra.

Stannade kvar i sängen och läste en stund innan jag gick upp samtidigt med Markus och lagade lunch som vi åt i soffan framför ett avsnitt ”Simpson’s”.

Strax efter 13 blev jag uppringd av en elev på en folkhögskola i Göteborgstrakten som ville intervjua mig om UFO-Sverige. Intervjun var avtalad sedan tidigare och det blev ett bra samtal även om en del av frågorna inte direkt hade bäring på en förening som vår.

Men så blir det när intervjun är en av många som ska passa ett antal olika föreningar. I vilket fall var eleven intresserad av ämnet och hade en bra och nyfiken inställning till fenomenen.

Jag hade bestämt mig för att göra minsta möjliga i dag så det blev en stund med mina rymdfrimärken som jag fick ett paket med på posten i går. Ni kan se hur de ser ut när de väl har hamnat i en av pärmarna här ovan.

Min rymdfrimärkssamling består av två delar. En med helsaker, alltså sådana som syns högst upp i bloggen, och så en med vanliga enstaka frimärken eller ark av olika typer. Det är kul att samla på olika saker inom ett intresseområde och rymdfart och astronomi är ju dem som har följt mig hela vägen från det att jag var liten.

På tal om rymden så fick jag i dag veta att en av medlemmarna i Skaraborgs UFO-förening gått bort. Elis Karlsson blev 82 år och han var grundmurat rymdintresserad och hade ett eget teleskop. Elis var givetvis också med i Mariestads Astronomiska Klubb.

Vi träffades många gånger genom åren och Elis var nästan alltid med när jag höll föredrag i någon av föreningarna. Tråkigt att han är borta.

Framåt kvällen blev det lammgryta och sedan satte jag och Anneli oss i soffan och tittade på ett avsnitt ”Morden i Midsomer”, perfekt när skallen känns väck av allt elände i den just nu.

Sedan blev det tidigt i säng med en god bok. Hade hoppats jobba med UFO-Aktuellt i dag men det får bli i morgon.

 153 total views,  1 views today