Dubbla intervjuer och intervju med Tegnell

Space X månraket kraschlandade.

En ganska intensiv dag som började med en 15 minuter intervju för Aftonbladets podd och givetvis handlade det om de ”mystiska” monoliterna, som ju inte är så mystiska men väl intressanta på andra sätt. Aftonbladets reporter utförde intervjun från sin studio hemma – en garderob. För säkerhets skulle bad hon grannen sluta borra i väggen under tiden.

Det blev en proffsig och bra intervju som jag inte vet när en kommer att sändas. kanske i morgon.

Satte mig en timme och gick igenom en bunt Sky & Telescope som jag fick efter Elis Karlsson och sedan ungefär lika länge och skrev julkort. Nu återstår det inte så många men tyvärr samtliga till utlandet som jag givetvis borde ha skrivit först. Men det är inte alltid allt görs i rätt ordning.

Under dagen fick jag också ett samtal från en annan journalist som intervjuat mig tidigare, för något år sedan om jag minns rätt. Nu frågade han om han fick använda end el av den intervjun i en annan produktion han gör för Sveriges Radio och det fick han givetvis.

Samtal nummer tre denna förmiddag resulterade i en direktsänd intervju senare under eftermiddagen. Det var Rickard Olsson på Star FM som ville prata om den israeliske 87-årige tidigare rymdchefens märkliga uttalanden tidigare i veckan. Alltså Rickard Olsson som tidigare ledde ”Bingolotto” och ”Vem vet mest?”.

Den intervjun blev lite komplicerad att få till för när han ringde tillbaka framåt eftermiddagen satt jag mitt i ett DN-jobb men när han ringde andra gången 15.03 var det bara att gå ut i direktsändning. Då hade vi hunnit ha ett digitalt avdelningsmöte på jobbet.

Att försöka summera en kväll där jag skrev om allt mellan himmel och jord är inte lätt men det började med att jag pratade med räddningstjänsten om hur en person på Postnords anläggning i Vallentuna blivit sjuk sedan en flaska i ett paket gått sönder. Oron spred sig eftersom man misstänkte att de kunde ha rört sig om något giftigt. Men när innehållet undersökts och visat sig vara vanligt desinfektionsmedel som du kan köpa på apoteket stod det klart att den person som fått föras till sjukhus i vilket fall inte hade kunnat bli sjuk av vätskan.

Kanske visar detta ännu en gång hur stark inbillningens makt faktiskt är.

Jag skrev också om monoliterna igen. Och nu gjorde jag en ordentlig genomgång. Tro det heller ej, men nu är de uppe i 24. Jag kommer inte att kunna fortsätta hålla räkningen på dem, den saken är klar men hela listan som den såg i natt har ni här.

Under eftermiddagen började jag också skriva på en artikel om coronasituationen i världen med fokus på Europa och läste då WHO:s senaste veckorapport men pptäckte snart att jag behövde veta mer om vad som hänt under de fyra dagar som gått sedan rapporten avslutade sin insamling av data.

Så jag kontaktade Anders Tegnell som lovade prata med mig framåt 19 och så blev det. Efter en kvarts samtal hade jag betydligt bättre grepp på läget och det blev en lång artikel och en kortare; den kortare kommer att publiceras under morgondagen.

Men jag skulle också komma att skriva om brexit, Zlatan (som inte fick vara md på 25-bästalistan i MLS), Facebook som stäms och Yotube som tar bort vilseledande uppgifter om presidentvalet i USA och lite korta saker i liven.

När jag väl skulle äta hann jag inte gå med Björn för att hämta maten från Rosa drömmar och när han kom tillbaka hann jag inte äta tillsammans med honom, det fick bli en halvtimma senare. En mycket god Drömburgare blev det i alla fall.

Sist på kvällen fick jag skriva om hur Space X månraket kraschlandade och exploderade. Och detta samma dag som svenskamerikanska Jessica Meir valts ut till det amerikanska månprogrammet. Och dit ska de åka i just en sådan här raket.

Allt gjorde att jag inte kom ut till taxin förrän 01.15 men då hade jag turen att få en av mina bästa chaufförer så vi pratade hela vägen hem. Hemma hade Markus varit och handlat så kylskåpet var mera välfyllt än när jag åkte tidigare i dag. Tog ett par hårda mackor med ett glas Pucko innan jag stökade runt lite. I säng framåt 02.30.

 336 total views,  1 views today