Mer ringande och samtal från Lionel

Peo Wärring håller föredrag.

I dag ringde Lionel Beer från London och ville prata en stund men eftersom jag redan satt i telefon fick Anneli ta de första fem minuterna innan jag hade lagt på. Lionel mådde bra och har klarat sig från coronaeländet vilket var skönt att höra. Jag brukar ju alltid hälsa på honom under mina brittiska resor och under åren har vi skapat en bra kontakt.

Från början blev jag varnad av andra för att ens försöka ta kontakt med honom eftersom han av många ansågs som ”svår”. Men sådant har aldrig hindrat mig och när vi väl sågs så visade det sig att denna ”svårsamhet” i själva verket var en massa väldigt speciell humor och lite korthuggenhet som efter några möten förvandlades till en mycket fin kontakt.

Lionel är också en av dem som har stött AFU med donationer som vi är mycket tacksamma för.

Annars har jag satsat några timmar före jobbet på att fortsätta ringa runt till medarbetarna på redaktionen så nu tror jag vi är uppe i 115 eller så. Många återstår alltså och jag kommer att fortsätta ringa också under min ledighet.

I dag lyssnade jag också på Peo Wärrings föredrag om det amerikanska försvaret och ufogåtan. Peo gav oss en hel del historik men fokuserade på den så kallade Nimitz-händelsen den 14 november 2004 som blivit en av vår tids mest kända ufohändelser.

Det blev nästan en timmas mycket väldisponerat och intresseväckande föredrag av Peo men när han pratat färdigt och frågestunden skulle inledas var jag tvungen att ta mig iväg till jobbet.

I taxin fortsatte jag läsa min BTJ-bok ”Flykten från Europa” som nu har blivit intressantare. Har kommit till sidan 288 och nu återstår 100 sidor som jag måste försöka hinna läsa ut innan det blir tisdag då jag ska lämna min recension.

På jobbet blev det en lugn dag där jag skrev om amerikanska politik, Pfizers vaccin och den amerikanska Marssonden som ska landa på torsdag plus att jag höll igång USA-liven. Jag och Björn hann gå till Spice Corner och det var så få där att vi kunde sitta ned i ett hörn.

Spice Corner.

Själv satsade jag som alltid på en Chicken Tikka Butter Masala med vitlöksnan och vatten. Så himla god där! Ni kan se hur gott det ser ut här ovan.

Under kvällen fick jag ett anta mejlfrågor från en elev på  juristprogrammet på Stockholms universitet som gällde våld i nära relationer och hur vi skriver om sådana händelser som jag svarade på. Det händer ganska ofta att jag får frågor från elever på olika skolor i de mest skiftande ämnen som rör mitt arbete. Jag svarar givetvis alltid.

Någon Alla hjärtans dag hann vi aldrig fira ordentligt hemma. Anneli gräddade visserligen våfflor åt oss med grädde och sylt och klippte mitt hår, det var behövligt, men eftersom jag var tvungen att jobba med ringandet före jobbet och sedan åkte till DN framåt eftermiddagen för att jobba också där så blev det lite klent med firandet.

Vi får ta igen den saken i morgon tänker jag.

Hem efter 01.

 116 total views,  1 views today