Mer ringande och möte om medlemsregister

Zoom-möte.

När klockan var 10 i dag började jag ringa runt till mina arbetskamrater igen och när dagen var slut hade jag fått tag på 17 stycken. Att det inte blev fler på lite drygt sju timmar berodde på att många av dem hade mycket att prata om. En del samtal blev 30 till 45 minuter långa. Sedan var det rätt många som inte gick att få tag på den här lördagen så där rann en hel del tid iväg.

Men de jag pratade med var alla glada över att vi skyddsombud visade ett intresse för deras situation och jag kunde återigen hjälpa flera av dem med handfasta lösningar på deras problem. Andra får jag och Hans återkomma till lite längre fram.

Framåt kvällen fick familjen skjuta upp middagen eftersom en grupp ur UFO-Sveriges styrelse hade bokat ett möte med en man som hört av sig till oss och erbjudit att hjälpa oss med att bygga ett webbaserat medlems- och prenumerationsregister, något vi är i stort behov av.

Det register vi har i dag är lokalt och bara en person kommer åt det. Nu hoppas vi att det ska bli lättare för de som behöver komma åt uppgifterna att också göra det när de är aktuella. Nu fick vi alla se en testversion av hur han hade tänkt sig att registret skulle fungera och vi kunde komma med synpunkter och förslag.

Och mötet som pågick i 90 minuter blev bra och nu ska vi låta mannen jobba vidare på det vi kom överens om. Vår gemensamma åsikt var att det såg bra ut och kommer att bli mycket användbart för oss när allt är klart. Ni kan se en del av förslaget på bilden här ovan.

Middagen var en riktigt bra wok som Anneli och Markus fixat medan jag satt och pratade. Som vanligt så pass mycket mat att det kommer att räcka till ett par lunchlådor.

Efteråt tog jag mig an lite frimärksbestyr som blivit liggande på matbordet och nu kan Markus återfå sin ordinarie plats.

Våra grannar hörde också av sig och undrade om jag kunde komma över för att hämta ett antal kassar med böcker. De är ju på väg att flytta och i går fick de besök av familjen som köpt huset. Det är väldigt tråkigt att mista ett par grannar som vi verkligen tycker mycket om och nu är det bara att hoppas att de som kommer också blir bra.

Under dagen har jag också fortsatt att läsa i min Bibliotekstjänstbok som det brådskar att läsa klart. Mycket som brådskar just nu eftersom jag har ringandet också plus artikeln om Avi Loeb att skriva klart. Får bli en hel del parallella fokus de närmaste dagarna.

Anneli, som tog bilen till Bauhaus i dag för att köpa spackel, passade också på att tvätta den vilket var en välgärning. Spacklet skulle vi använda för att laga det som blivit en kal fläck på en målad vägg i vardagsrummet när larmfirman var här och bytte ut vårt gamla larm till ett nytt. Markus fixade lagningen med den äran.

När Anneli bänkade sig för att se en film satte jag mig intill i soffan och fortsatte läsa BTJ-boken innan det var dags att förflytta oss till sängen.

 222 total views,  1 views today