Badminton och klart med Rotterdam

Cafés artikel.

På morgonen fick jag frågan från Kultur om jag ville åka till Rotterdam för att bevaka Eurovision-finalen där i slutet av maj och det kan jag. Så jag skickade in min ansökan till ESC plus en nytagen bild och bokade sedan rum på samma rum som svenska delegationen bor på. Flyg får jag boka senare i veckan.

Det blir min sjätte final som jag bevakar på plats för DN. Har bevakat en i Stockholm, en i Malmö, en i Köpenhamn, en i Wien, och en i Tel Aviv. Det ska bli kul att åka men en utmaning att bevaka detta under de omständigheter som råder just nu.

Sedan bar det av till Komethallen för vad som skulle visa sig vara min och Stefans sämsta badmintonmatch i år. Hittills. Skulle inte förvåna mig om vi kan toppa det… Nu blev det 15–10, 11–15 och 8–15 med mina siffror först. Mycket missande och många dåliga bollar. Men det var ändå roligt och nyttigt i vanlig ordning.

På vägen hem hade jag som plan att hämta ut de drygt 1.600 kronorna som Peter Shelley donerat till AFU via Western Union. Och eftersom jag visste att Forex i Jakobsberg också hanterar Western Union åkte jag dit – bara för att hitta en tom lokal. Forex liksom ett gäng andra butiker hade slagit igen.

Över huvud taget liknade Jakobsbergs centrum på många sätt en spökstad.

Efter att ha ringt hem och sedan vandrat iväg lite planlöst upptäckte jag en Western Union-skylt på en större kiosk, gick in där och fick pengarna i näven. Något ingen vettig människa vill ha idag. Så jag fick gå tillbaka in i centrum och leta upp en bankomat som kunde ta emot pengar också. Det är inte ofta jag sätter in pengar på det sättet men nu är det gjort och bokfört som AFU-pengar.

I dag publicerade tidskriften Café en lång artikel om liv i rymden där jag är en av de intervjuade. Jag tycker att den blev bra även om jag nog är mest aktiv som ufoutredare på förmiddagarna än på nätterna.

Sedan var det dags att ta sig till ett nytt skift på jobbet. Coronabevakning som vanligt och jag gjorde en intervju med Richard Bergström efter det att den europeiska läkemedelsmyndigheten gett nytt besked om Astra Zenecas vaccin. Skrev också om WHO:s nya veckorapport och det är bara att konstatera att smittan ökar i världen. Detta för sjätte veckan i rad.

Frågan är när vi ska kunna återvända till någon form av normalitet. En sak är klar. Så länge smittan inte är under kontroll i en lång rad länder så kommer vi inte att kunna slappna av.

Det blev en kort matrast då jag gick ner till Nyhetsgrillen och köpte en tunnbrödsrulle. Passade på att ta en korv med bröd också och pratade bort en stund med Janne som driver grillen.

Sedan puttrade kvällen på. Hem vid 01 med en av min ”reguljära” förare. De är ju några stycken och jag är alltid glad när det blir en sådan.

 118 total views,  2 views today