Zoommöten och jobb med nya ”Mötet i gläntan”

Jag intervjuar Gösta Carlsson den 13 juli 1993. Vännen Håkan Blomqvist tog bilden.

Många möten blev det och en hel del annat också denna lediga torsdag som börjad med att jag gick upp före 08 för att förbereda ett stormöte på DN. Men istället fick jag ett mejl från Folkhälsomyndigheten om att den rapport som jag skulle intervjua en expert på myndigheten om efter lunch redan hade lagts upp på myndighetens sajt.

Så det var bara att läsa och snabbt ringa Anna Månsdotter, enhetschef och docent vid Folkhälsomyndigheten, som var en av artikelförfattarna. Och det fick gå rätt fort eftersom jag hade min presentation på stormötet 09.30.

Skrev i alla fall snabbt så att DN.se fick en första version med några korta citat och en hyfsad artikel att lägga ut innan jag på slaget 09.30 kopplade upp mig på Zoommötet som leddes av Peter Wolodarski och där drygt 100 personer deltog.

Där fick jag och Hans Arbman tillfälle att under 20 minuter redovisa den slutrapport vi har skrivit om läget för dem som jobbar hemma under pandemin och det blev en bra redovisning tycker jag där vi åter fick mycket beröm av såväl chefredaktören som andra.

När vi var klara läste jag vidare i rapporten och så ringde jag upp Anna Månsdotter igen för att fortsätta intervjun och jag tror att vi pratade en timma. Under tiden fyllde jag på artikeln och uppdaterade på nätet och kollade av citat med henne.

Framåt 12 tog jag lunch framför teven och åt upp lite rester innan jag satte mig och fortsatte jobba med nya upplagan av ”Mötet i gläntan”. Något jag ägnade hela eftermiddagen och en del av kvällen åt. Det blev en hel del telefonsamtal med Håkan E som hjälper mig med slutlayouten och sista samtalet hade vi strax före 23.

Jag bygger ut boken så gott det går utan att skapa fler sidor. Några kapitel har blivit längre, några bilder har bytts ut. Bland annat har jag plockat in den bild ni ser högst upp i bloggen som vännen Håkan Blomqvist tog 1993, Jag tyckte det var roligt att visa hur våra möten såg, mina och Göstas. Vi satt ju alltid i det där rummet.

Sedan har jag gått igenom ett antal klipp och noteringar för att kunna uppdatera bibliografin så att den blir så aktuell det går och korrat en del noter samt fixat en uppdatering av den annons som ligger sist i boken.

Efter att Anneli varit snäll och lagat kvällsmat (medan jag slet med boken) var det dags för ännu ett Zoommöte, den här gången med en mindre grupp inom UFO-Sverige och den person som håller på och bygger vår nya medlemsdatabas. Han har verkligen kommit långt och fört in flera mycket bra nya element sedan vi talades vid sist. Snart börjar medlemsregistret bli klart för att testas.

Fick också ett mejl från Carl-Anton som är medlemsansvarig om att vi redan nu har fler medlemmar i UFO-Sverige än vid slutet av förra året. Håkan E kunde bekräfta samma fina utveckling för UFO-Aktuellt och Rapport-Nytt. Återigen ett kvitto på att UFO-Sverige gör det mesta rätt och att våra kunskaper är efterfrågade.

När vårt Zoommöte var slut vid 21.30-tiden tittade jag på vår Bletchley Park-serie med Anneli innan jag satte mig och jobbade vidare med nya upplagan av boken. Vid 23.30 fick det vara slut för i dag. Då blev det sängen med Charles Dickens-boken intill Anneli som redan somnat.

 96 total views,  1 views today