Intervjuad av Journalisten

Artikeln i Journalisten.

På förmiddagen blev jag intervjuad av min fackföreningstidning Journalisten då deras reporter Johannes Nesser ringde upp mig och ville prata om vår rundringning. Jag berättade om arbetet och hur vi gjort detta med stöd av redaktionsledningen och vilken enorm uppskattning vi fått från alla medarbetare. 247 samtal blev det ju och vi lärde oss väldigt mycket av detta.

Strax efter 12 publicerades artikeln (som ligger bakom en inloggning) och jag fick många positiva mejl från vänner som läst den.

En stor del av dagen arbetade jag med att gå igenom den nya, tredje, upplagan av ”Mötet i gläntan” som Håkan E hade gjort ”klar” sent i natt. Vad jag menar med ”klar” är att alla sidor nu ligger där de ska och allt som jag vill ha infört i form av text och nya bilder är på plats. Men det är mer som jag vill ha med och en hel del som ska korras gentemot den nu sex år gamla upplagan.

I arbetet med boken ingår att kolla upp en del antedaterade uppgifter. Förra upplagan skrevs ju 2015. Så jag ringde en kommunpolitiker i Ängelholm som jag hade kontakt med i samband med den förra upplagan och han lovade att ta sig en titt på tillståndet i gläntan och återkomma till mig i morgon för en rapport.

Jag pratade också med en filmare som för några år sedan gjorde en dokumentärfilm om Gösta Carlsson för att jag ville föra in hans film i bibliografin till nya boken. Vi diskuterade också hur UFO-Sverige skulle kunna marknadsföra hans film i samband med 75-årsjubileet.

Sidiri Ekenryd och undertecknad vid intervjun den 7 december.

Under dagen publicerades också podden ”Finns utomjordingar?” i serien ”Dokumentära berättelser. Intervjun med mig gjordes den 7 december av Sidiri Ekenryd och i dag är den alltså publicerad. En som lyssnat skrev i min Facebooktråd något som jag blev mycket glad över att läsa: ”Härligt. Har lyssnat igenom alla poddar du medverkat i med glädje! Kul med ännu en som fått upp ögonen för hur mycket intressant du har att berätta ”

När det väl blev dags för jobbet sken solen och det var 14 grader varmt. Lite somrigt.

Vägen in till jobbet ägnade som så ofta åt att svara på mejl och mess. Hade tänkt att hinna läsa lite också men det sprack.

Rätt mycket att göra på jobbet också. Fick ett tips om att Sverige och USA förbereder ett gemensamt samarbete i klimatfrågan. Så jag kollade upp en del uppgifter och skrev en artikel. Senare kom jag att bevaka de senaste skjutningarna i USA både för papper och för DN.se.

Kvällens mat blev en Robert Wells-rulle hos Janne på Nyhetsgrillen. Som vanligt hämtade jag med den upp. Lite märklig variant, som Rober W tydligen gillar, med stark Bostongurka och smält ost bland de övriga ingredienserna. Men god, absolut.

Kom inte iväg hem förra än bra bit efter 01 efter att ha hjälpt it-avdelningen att möblera om på ett coronasäkert sätt.

När jag kom hem satte jag mig och svarade på ett långt och anklagande inlägg från en person på Facebook. En person som inte hade koll på vare sig fakta eller vad hon hade läst. Det är alltid trist att behöva ta sådana debatter där folk är bittra för att jag och UFO-Sverige inte tror på allt utan att kolla fakta.

Men en del har inte de mest rudimentära kontrollmekanismerna påkopplade när det gäller sin egen tro. Vilket måste vara problematiskt.

 86 total views,  1 views today