Intervjuad om arbetsmiljö och sedan poddinspelning

Inspelningsstudion.

I dag spelade jag in en podd för Utrikespolitiska institutet om ”The new space race!” med Jonas Löfvenberg som programledare och med Johan Eriksson, professor i statsvetenskap, som min samtalspartner. Ni kan se oss här ovan.

Men min dag började med att jag blev intervjuad av tidningen Arbetarskydd om vår rundringning. Blev uppringd vid 11-tiden och sedan pratade jag och reportern i 40 minuter om en hel del andra frågor än vad Journalisten hade intervjuat mig om.

Eftersom det var två ganska olika intervjuer så var det två olika förberedelser för att kunna kunna svara på frågorna. I det första fallet hade jag allt i huvudet så den förberedelsen var redan gjord. I det andra fallet, där jag var tvungen att lämna huset klockan 13 för att hinna fram till studion på Östermalm, fick jag läsa på en del.

Så förmiddagen var ganska välfylld men när jag kom fram till studion var jag bra påläst. Det visade sig att professor Eriksson också var det inom sitt område så vårt samtal blev bra där vi båda kompletterade varandra på ett intressant sätt.

Det var också roligt att bli introducerad som såväl DN-journalist som ordförande för AFU och vice ordförande i UFO-Sverige vilket visar att vi har nått långt när det gäller att hålla ufofrågan rumsren. Utrikespolitiska institutet är ett oberoende institut vars seminarier jag gått på vid flera tillfällen även om det var några år sedan.

Direkt efter inspelningen, som alltså sänds på fredag, fick jag en taxi till DN så att jag kunde börja jobba. Men på vägen ringde energiminister Anders Ygemans pressansvarige och berättade att ministern hade haft samtal med sin amerikanska motsvarighet, svenskättade Jennifer Granholm, under trettio minuter i dag och det lät intressant så jag bad att få göra en intervju.

De första timmarna av arbetsdagen kom att handla om den avslutande slutpläderingen i George Floyd-fallet som jag bevakade och parallellt med detta stack jag emellan med intervjun med Ygeman. Vilket innebar att jag inte hann gå och äta en riktig middag utan fick rusa ner på Nyhetsgrillen och beställa en tunnbrödsrulle.

Framåt kvällen tog jag några minuter och ringde till Ylva som fyller år i dag. Ylva är en del av vår familj och ingår i vår covidbubbla och i år kändes det särskilt roligt att gratta henne eftersom hon nyligen fått jobb och visat att vi som inte längre är 27 (även om vi tror det) faktiskt kan vara åtråvärda på arbetsmarknaden också.

Fira henne får vi göra på lördag då vi ska ses hemma hos oss. Men i dag säger vi i alla fall GRATTIS! och önskar henne en bra födelsedag. Då hoppas jag att vädret blir lika fint som i dag, varmt och soligt, så att vi kan sitta utomhus en stund.

Och så ringde jag Peo i UFO-Sveriges styrelse som även han fyller i dag. GRATTIS även till honom!

I dag gick min födelsedagsinsamling till AFU ut och 15.033 kronor kom in via Facebook. Dessutom har närmare 3.000 kommit in andra vägar vilket har gett AFU en bra hjälp. Ett stort tack till alla som har satsat alla från 50 kronor till närmare 5.000.

Klockan 01 var jag klar för i dag. Lång dag.

 72 total views,  1 views today