Intervjuad och bokad för dokumentärfilm

Stillbild ur det amerikanska försvarets film.

Om jag ska börja med bilden här ovan, som först publicerades av Jeremy Corbell efter en läcka försett honom med filmen den är tagen ur, så har även UFO-Sverige nu fått den bekräftad som tagen av den amerikanska flottans personal av Pentagons talesperson Susan Gough.

Gough skriver till UFO-Sveriges Roger Glassel att filmen är tagen av flottans personal men att Pentagon med hänsyn till potentiella motståndare inte diskuterar detaljer när det gäller själva observationen eller de utredningar som kan ha gjorts när det gäller den.

För oss som varit med ett tag är det tydligt att man först måste undersöka vilken kamera som använts och att kolla hur bländaren ser ut. Många minns säkert filmen som togs i Skövde för många år sedan och hur ett Cessnaplan med solkatt i rutan skapade en triangel då den filmades under oskärpa. Jag berättar alltid om det fallet på mina kurser. Ni kan se en bild ur filmen här nedan.

Ur Skövdefilmen från 1999.

Nu är de båda bilderna inte exakta kopior av varandra. Men så rör det sig också om två olika kameror med olika bländare så man ska inte vänta sig något annat.

Mick West, som är duktig på att se igenom sådant här, har insett att det är precis vad som kan ha hänt även i det här fallet och ni kan se hans test här. Det är bestickande att att inflygningen till Los Angeles går över området och på filmen syns också det typiska blinkande ljuset från ett vanligt trafikflygplan.

För mig känns detta som en bra förklaring på filmen. Det är rätt tydligt att skärpan verkar fastna på en stång som sticker upp till höger i filmen och att föremålet filmas under oskärpa. Och et är ju då som allt som lyser starkt nog kan få formen av den bländare som finns i den aktuella kameran.

För egen del blev jag intervjuad av en elev på en skola i norra Sverige som hade fått till uppgift i svenskundervisningen att skriva om utomjordingar. Vi pratade en stund och sedan postade jag henne ett exemplar av UFO-Aktuellt.

En stund senare fick jag ett samtal från en känd svensk dokumentärfilmare som ville ha med mig i en dokumentär om meteoriten som slog nog utanför Fjärdhundra i november.

Badminton blev det också. Inte så lyckat ur mitt perspektiv med 9–15, 15–9 och 8–15 som förlustsiffrorna. Men kul var det trots att jag slog av strängar i ena racketen och fick lämna in det för omsträngning.

Det blev en tajt dag fram till att jag skulle till jobbet. hade tänkt att jobba med boken också och var uppe i hyfsad tid men av flera skäl blev det inte så. Fick ägna mig åt att jaga Postnord som kom och levererade ett paket med Zappaskivor i morse men som av någon mystisk anledning skickade tillbaka det andra från samma avsändare till Nederländerna.

Under dagen hade jag ett bra samtal med en poddproducent som vill samarbeta med UFO-Sverige för ett nytt poddkoncept med ufo som tema. Vi får se hur det slutar men förhoppningsvis går det att genomföra. Det skulle betyda mycket för AFU och UFO-Sverige i så fall, så mycket är klart.

Innan jag gick till jobbet var jag med på ett tjugo minuters möte med Harald och Hanna på DN om hur vi ska bevaka Eurovisionfinalen då jag är på plats i Rotterdam. Vi fick ihop ett bra upplägg som vi nu ska fortsätta jobba med.

Ser att UFO-Aktuellts illustratör Olof Röckner har lagt ut en del av sina bilder som nu går att köpa som tryck. Två av dem har jag kunnat publicera i UFO-Aktuellt. Ni kan se dem här.

På jobbet intervjuade jag en författarkollega på Öland, Anders Johansson, som upptäckt en strandad val på sydöstra delen av ön och tagit bilder på den. Det blev en bra artikel som många läste. Anders sa att han aldrig tidigare hört talas om att en val skulle ha strandat på Öland och han kände ändå till öns historia väl.

Kvällen slutade med att jag skrev om juryns beslut att döma Derek Chauvin för att ha vållat George Floyds död som kom sent och som jag fick ut på slutsignal som det heter. Snabba ryck i vanlig ordning men det blev bra från början och sedan putsade jag och byggde på.

Många läste och vi toppade sajten med artikeln när jag gick efter 01.20 efter att ha lyssnat på Joe Biden och Kamala Harris som började tala strax efter 01 då jag äntligen hade slutat. Men jag ville inte göra ett slappt jobb så jag stannade kvar och skev.

Hemma stod en stor bukett blommor från produktionsbolaget Alaska som tackade för min medverkan i poddserien ”Sekter”. Det var snällt. Tog en macka och ett glas mjölk innan jag plockade ned tvätten och stoppade en ny i maskinen. Sedan var det sängen efter 02.30.

 108 total views,  1 views today