Kurs för skyddsombud och intervjuad gånger två

Kursen vi pratade för.

På förmiddagen var jag med på Journalistförbundets arbetsmiljökurs för att presentera DN:s arbetsmiljöarbete tillsammans med min kollega Hans Arbman samt redaktionschefen Anna Åberg och hr-chefen Ida Öhrmalm. Vi var med i en timma och det blev en bra genomgång av det arbete som vi lagt ned med många bra frågor från kursdeltagare och moderator.

I dag var det dags att återvända till redaktionen efter ett par veckor hemma och i Rotterdam. Och det medan hösten har drabbat oss igen. Det blåser och regnar och är ensiffrigt på termometern.

Innan det bar av till jobbet blev jag intervjuad av Lokaltidningarna i Skåne som syndikerar artiklar till en rad Bonniertidningar i regionen. Vi pratade ufo rent generellt, det som händer i USA och Gösta Carlsson.

Modell 50-tal.

Under dagen hämtade Markus en låda med en rolig tefatsmodell som kommit till Handlar’n och som jag köpte på Tradera i måndags. Ni kan se den här och det var ju svårt att låta bli att slå till som ni kan förstå.

Att modellen dessutom var tagen från en av mina favoritkalkoner, Plan 9 from outer space, var givetvis avgörande. Så den låg och väntade på mig när jag kom hem.

När det väl bar av till jobbet fortsatte det att vräka ner. Rätt skönt att ha ett kontorsjobb när vädret är så här tråkigt. I vilket fall hade jag packat med ett paraply vilket kom väl till pass när jag gick till Lilla Asien och hämtade min hoisinanka under kvällen.

Men kvällens stora sak var att det plötsligt plingade i telefonen och det var ett meddelande om att det nu gick att boka spruta nummer två! Så jag ringde Anneli direkt och så kunde vi båda gå in på Alltid öppet och boka samma tid samtidigt, vilket underlättar.

Så nu åker vi till Kistamässan (igen) på lördag och får Pfizertvåan där. Så himla skönt att ha andra dosen på gång redan nu. Den första fick vi den 23 april.

Det var lite speciellt att vara på plats på jobbet igen. Senast jag satt på min plats var den 9 maj, vilket inte betyder att jag varit ledig sedan dess. Istället har jag jobbat oerhört mycket men hemifrån och från Rotterdam.

Kvällen kom att handla om det vanliga, coronapandemin och masskjutningar i USA. Två nyheter som tyvärr är ständigt återkommande.

Sist på kvällen blev jag kontaktad av Paul D. Shinkman, National security senior rriter på US News & World Report, en tung tidskrift som kan jämföras med Time och Newsweek. Han intervjuade mig i tjugo minuter om hur vi i Sverige ser på det som nu kommer att presenteras i USA plus en massa annat. Han var mest nyfiken på vilka myndigheter som utrett ufo och hur man sett det man kommit fram till.

Efter 01 drog jag hem för att hjälpa min vän Ole Henningsen med en bild till en ny bok han skriver på. Den kommer att heta ”Danske X-filer 1 – Forhistorien” och är snart klar. Men jag hade också en del andra mejl att skriva men efter 02 lämnade jag datorn.

 338 total views,  1 views today