Föredrag, intervjuer, möte och poddinspelning

Kom upp i hyfsad tid så att jag kunde hålla kontakt med redaktionen för att min artikel om den amerikanska uforapporten skulle bli så uppdaterad som möjligt när den trycks i papperstidningen i morgon. Jag passade även på att uppdatera nätversionen och pratade med Emma som fixade filmklippen efter mitt manus från i natt. Så framåt dagen låg filmen ute i topp i artikeln.

Jag hade lite ont om tid eftersom jag också skulle hålla föredrag för Rotary i Järfälla, givetvis via Zoom, och det blev mycket uppskattat och lockade till och med några familjemedlemmar till Rotarygruppen som absolut ville lyssna de också. Fokus var på UFO-Sverige och AFU och en del spännande ufofall men också på det allra senaste från USA där jag kunde uppdatera åhörarna med riktigt färska nyheter.

Efteråt fick jag min ”betalning” som alltid när det gäller Rotary består i att de skänker pengar till något behjärtansvärt ändamål, i mitt fall så att tjugo personer kunde ges poliosprutor. Snyggt!

Rotaryföredraget.

Tio minuter efter det att mitt föredrag var slut gick jag till vardagsrummet och loggade in på en annan dator för att inte störa Anneli som nu åter satt på plats i vårt arbetsrum. Där deltog jag i ett annat digitalt möte mellan klockan 13 och 15 som rörde kulturen i Norrköping och som anordnades av Norrköpings kommun.

Temat var arkiv, kulturarv och kulturmiljö och det var en workshop med närmare tjugo personer där jag representerade AFU. Efter inledningen blev det grupparbeten där jag tog på mig att vara sekreterare och efter 25 minuter presenterade gruppens resultat.

I en kort paus fick jag ett mejl från en av de ansvariga bakom podden Norrköpings lounge som undrade om jag ville vara med i den. Hon hade hört min korta presentation under mötet och blivit nyfiken på både mig och AFU. Jag ringde upp henne och vi beslutade att göra en inspelning senare i juni.

Efter mötet ringde en journalist på Sveriges Radio upp för andra gången i dag och vi fortsatte vår diskussion om den amerikanska ufoutredningen och nu ser det ut som om jag ska vara med i sändning i början av veckan.

Jag pratade också med en journalist på SVT som ställde den berättigade frågan om när rapporten egentligen kommer att presenteras och jag kunde bara konstatera att det är oklart men att det borde bli senast den 25 juni då det har gått 180 dagar efter det att Donald Trump skev under beslutet.

Väldigt mycket har kretsat kring rapporten som ska lämna till den amerikanska kongressen under dagen. Flera personer har ringt för att prata om den förutom massmedier. Bland annat en kille från Umeå som visade sig vara släkt med kvinnan som tog bilden i Storuman i början av 90-talet och som Steve Sandström undersökte och som jag brukar visa på alla kurser. En mycket vettig och bra kille som nu skulle fundera på att engagera sig i UFO-Sverige.

Jag har också haft en del kontakt med min vän Jim Semivan i TTSA. Ha berättade att TTSA fortsätter att omvandla sig till ett underhållningsföretag men att man även fortsätter att arbeta med myndigheterna för att försöka analysera en del material som har hittats i samband med ufoobservationer.

Jim rekommenderade mig att läsa en artikel i Politico i dag som summerar vägen fram till det som nu håller på att hända i USA. Enligt Jim stämmer den mycket väl med vad som också hänt.

Klockan 16 var det dags att koppla upp sig med Tobias och Peo för att göra UFO-Sveriges Radio om dagens ämne. Efter lite tekniska problem med att få ihop oss tre på Skype blev det 45 minuters prat om UAPTF:s arbete och vad vi kan förvänta oss av rapporten. Vi var alla nöjda med inspelningen så det blir säkert en vällyssnad podd så snart Tobias har pusslat ihop våra ljudfiler. Och om ni lyssnar noga kommer ni att höra en av Peos katter i bakgrunden!

Första myggan. Säkert inte sista.

När jag anslöt till Anneli som slagit sig ned på verandan var det riktigt härligt ute. Nästan lite somrigt! Fågelkvitter och en ekorre som kom springande i trädet. Vi ringde till Raili och pratade en stund innan det blev dags för kvällsmat där ute. Markus bankade årets första mygga.

Under eftermiddagen hade jag ett nytt samtal med Försvarsmakten och jag förklarade att jag var mycket missnöjd med deras svar (se gårdagens blogg). Jag fick veta att detta var det svar jag kunde få men om jag ville skriva igen så fick jag göra det. Så det får jag väl göra då. Men jag tycker att Försvarsmakten beter sig oerhört nonchalant när man skickar ett svar som dessutom inte går att begripa utan måste chanstolkas av den som får det.

Framåt kvällen blev det i alla fall rätt lugnt och jag och Anneli tittade på några avsnitt ”Line of duty” som är fortsatt spännande. Kul att ha en bra serie att följa igen.

Sedan blev det sängen efter lite Facebookande.

 226 total views,  2 views today