Andra sprutan och grillkväll

Lång kö utanför Kistamässan.

I dag fick jag och Anneli våra andra spruta med Pfizer på Kistamässan, alltså på samma plats som vi fick en första för nästam exakt fem veckor sedan. Kön var hur lång som helst och vek sig dubbel för att trottoaren skulle räcka till. Men trots det tog det bara drygt 20 minuter innan vi hade kommit in och fått våra sprutor. Oerhört effektivt av Werlabs.

Sedan satt vi och väntade i de obligatoriska femton minuterna och eftersom vi inte kände något alls så gick vi tillbaka till bilen. Faktum är att det gör mindre ont i armen efter den andra än efter den första och när jag gick och lade mig i kväll kändes det inget speciellt trots att många varnat för att den andra sprutan skulle ge värre biverkningar än den första.

Dagen började annars med att Anneli löste Melodikrysset och jag åt frukost och fixade lite lösa ändar som blivit kvar efter veckan som gick. Bland annat sorterade jag in en massa digitala filer på rätt ställen på mina externa hårddiskar.

När Markus kom upp plockade vi bort möblerna från verandan och spolade och svabbade golvet som var alldeles gult av pollen. Så nu luktar det riktigt fräscht. Och så bytte vi lysrör i badrumsskåpet och kände oss nöjda med att v i hade köpt ett i reserv.

Markus fortsatte sedan med en dammsugarinsats medan jag pratade med några i styrelsen för att förbereda morgondagens riksstämma som UFO-Sverige håller digitalt även i år. Himla trist givetvis eftersom vi hade hoppats på att hålla den fysiskt snart.

Målet är att det ska gå att genomföra en stämma och ett stort ufoexpo i Norrköping snart igen, åtminstone nästa år. Det finns så mycket vi skulle vilja visa upp för Norrköpingsborna.

När solen gassade som bäst satt jag och Anneli i soffan på verandan och passade på att ringa två sjuklingar. Först Rigmor i Uppsala som brutit foten men som nu verkade vara på väg uppåt igen. Och sedan Björn på jobbet som råkat ut för en otäck cykelolycka som slutade med en lättare blödning i hjärnan och massor av andra skador men som nu kommit hem från sjukhuset.

Kvällens middag blev på verandan.

Jag pratade också en stund med Moa Gammel som även hon är nyfiken på den amerikanska uforapporten. Det är så många som är intresserade av den och i dag publicerades också den podd som jag, Peo och Tobias gjorde i ämnet av UFO-Sveriges Radio – ni kan lyssna här.

Efter besöket i Kista hämtade vi Ylva och så bar det hem till Niklas (som anslutit efter jobbet) och Markus för att ha en grillkväll på verandan. Vi tog lite bubbel och en drink med lite tilltugg i solen på verandan innan vi drog igång grillen för några rejäla bitar ryggbiff med kappa. Anneli hade fixat sin patenterat goda sås och coleslaw medan Markus hjälpte till att göra båtpotatis i ugnen.

Det var verkligen härligt att sitta ute och äta och att kunna nita av något som faktiskt liknar sommar. Det har vi väntat länge på. Och samtidigt så firade vi Mors dag en dag i förväg.

När det blivit lite svalare flyttade vi in i soffan och tittade på ”Matrix” som kom år 2000 och som vi alla hade hunnit glömma det mesta av. Fortfarande bra var vårt omdöme.

När Niklas (som ska jobba tidigt i morgon), Anneli (som ska köra honom till stationen) och Ylva gått och lagt sig satt Markus kvar och spelade med sina kompisar och jag fortsatte att sortera digitala filer från de senaste tio dagarna. Rätt mycket.

Framåt 01 törnade också jag in.

Kvällens stekar.

 412 total views,  1 views today