Uppsalabesök och prat om astronomi

Mat på Tjuren.

I dag bar det av till Uppsala för Anneli och mig. Solen är strålande vänlig även i dag och vi kommer att träffa några vänner. Inte minst Thomas Andersson som äger ett antikvariat i staden. Thomas köper böcker av mig och hjälper på så vis AFU och jag köper böcker av honom och hjälper på så vis Thomas.

Så medan Anneli löste Melodikrysset körde vi till Uppsala och plockade upp Thomas vid stationen 11.15 eftersom vi hade bestämt att åka till en marknad vid Fyristorg. Det blev lite kringelikrokar dit eftersom Thomas, som skulle visa vägen, sin vana trogen berättade en massa historier och glömde säga höger eller vänster.

Thomas på antikvariatet.

Men marknaden var trevlig om än liten och vi köpte lite fikabröd och en flaska rabarbersaft innan vi for vidare till antikvariatet. Medan jag pratade med Thomas som gick igenom min tre medhavda kassar med böcker och efter en timma gav mig ett bra pris för det hela så sa vi tack och hej och siktade mot restaurang Tjurens uteservering som Anneli hade spanat in lite längre bort på Övre Slottsgatan.

De visade sig servera en riktigt bra Biff Rydberg som vi verkligen kan rekommendera om ni har vägarna hitåt.

Andra målet för dagen var ett möte med dottern till den avlidne astronomen Bengt Westerlund för ett samtal och en titt på de böcker som Thomas och Carolina inte tagit hand om. Och när vi kom dit var en annan bekant också där, Eric Stempels från Uppsala universitet.

Jag och Eric Stempels.

Det fanns väldigt mycket böcker kvar och även om det var rätt utrensat så jag fyllde fyra kassar, det mesta med astronomi, och hittade bland annat en bok av ufoskeptikerna Donald Menzel och några om meteoriter. Men jag kommer tillbaka för att hämta mer.

Eftersom det har varit en väldigt somrig dag med temperaturer på över 25 grader så satt vi ute och fikade och pratade om liv i rymden, klotblixtar, spöken och märkliga sammanträffanden.

Framåt kvällen hade vi bestämt träff med Ylva, Gunilla och Riitta på Aaltos på Sysslomansgatan 14. Det är inte ofta vi går ut så det var riktigt trevligt att göra en liten utflykt. Jag åt en perfekt rare entrecôte med en flaska Peroni Gran Riserva och Anneli en Tonno Grigliato med ett glas chianti Ricasol.

Härligt uteväder hela kvällen innan vi vandrade hem till vårt hotell.

Gunilla, Riitta, Ylva och Anneli.

 199 total views,  1 views today