Besök hos Rigmor och styrelsemöte

Behzad, Rigmor, Ylva och Anneli på Rigmors balkong.

Efter en skön natt i vår hotellsäng åt vi en riktigt bra frukost en trappa ner på Elite Hotel Academia, som hotellet heter. Med nyspritade händer gav vi oss an bacon och vita bönor med äggröra på lokala ägg och en massa annat. Vi hade vår slottid som var 09.30, detta för att inte få trängsel i frukostmatsalen.

Väl uppe igen hade jag fått ett slackmeddelande från jobbet om att de ville få flera faktarutor skrivna till en ufoartikel som jag har lämnat för publicering. Så det fixade jag snabbt och lade in i artikeln.

Artikeln är en intervju med ställföreträdande flygvapenchefen Anders Persson om Försvarsmaktens inställning till ufo och det som händer i USA just nu.

Ni kan läsa den här eftersom den publicerades under eftermiddagen. Det är första gången som en så hög chef inom det svenska flygvapnet har intervjuats om dessa fenomen.

Det blev ännu en riktigt varm dag med temperaturer upp mot 30 men när jag och Anneli gick genom stan till Åhléns vid busstorget var det fortfarande bara 25 eller så. Vilket räckte mer än väl.

Tanken var att köpa en ny gardin till sovrummet men när vi väl fick se utbudet så var allt lite för smalt eller lite för brett. En tur till herravdelningen för att hitta en sommarskjorta till mig gick lika illa.

Vid 12 möte Ylva upp på vårt hotell och vi kunde checka ut och sedan ta bilen till en retrobutik på Torbjörnsgatan 1, Retrolyckan, som visade sig lite men med mycket 70-tal och äldre. Själv kunde jag avstå från att handla och det kunde faktiskt Anneli också medan Ylva hittade en liten 70-talssak som hon investerade i.

Strax före 13 var vi på plats hos Rigmor och Behzad för lunch och prat på Rigmors stora balkong. Stackars Rigmor bröt ju foten väldigt komplicerat för ett tag sedan men har äntligen sluppit gipset och kan börja sikta framåt och på rehabiliteringen. Förutom det vi hade med oss bjöds det på jordgubbar, melon och fetaost med bröd i en första omgången. Och en välkomstdrink som jag fick passa eftersom jag skulle köra senare.

Jag fick tyvärr också passa på mycket av umgänget på balkongen eftersom jag hade ett styrelsemöte med UFO-Sverige som började 14. Och de är aldrig korta. Först 16.30 var det över och då hade vi hunnit prata igenom höstens kurs, arbetet med nya medlemsregistret och det som händer i USA just nu – bland mycket annat.

Som vanligt var mötet via Zoom något som känns hemtamt nu och som vi lärt oss att sköta.

Under dagen har jag också hängt rätt mycket på Facebook (först) och på Messenger (sedan) för att försöka prata en person med rätt vilda idéer till rätta. Ufoämnet drar ju till sig allehanda personligheter och balla är inte så noga med fakta. Och många hamnar hos mig till slut.

När vi kom tillbaka till Stockholm körde vi hem Ylva och sedan bar det av hem till Järfälla för lite fotbolls-EM och spaghetti men också en del uforelaterade telefonsamtal. Varmt som en bakugn här i huset så källaren är den enda vettiga platsen att vara egentligen.

Var iväg till posten för att hämta en ufobok som jag beställt åt en vän som inte har tillgång till möjligheten att betala via nätet. Så nu får jag skicka den vidare till honom. Alltid bra att kunna hjälpa andra.

De sista två timmarna av dagen satt jag vid datorn och förde in Stefans korrektur och hans artikel (Utblick) i nästa nummer av UFO-Aktuellt. Nu väntar jag bara på ledaren och sedan har vi fyra sidor öppna i väntan på den amerikanska rapporten.

Sist på kvällen hängde vi tvätt och jag sålde en fågelbok till en kamrat för 40 kronor som nu går till AFU. Och så svarade jag på en del Facebookinlägg i vanlig ordning. I säng 00.40 i alla fall.

 162 total views,  1 views today