Ringer runt och påminner gamla kontakter

Anneli hänger nya gardiner.

På hemmafixarfronten var det nya gardiner i vardagsrummet som gällde i dag. Jag dammade och Anneli hängde efter viss assistans från undertecknad. Nu blir det fina vita gardiner som hennes mamma vävt och det passar bra nu när det blir mörkare ute och vi behöver allt ljus vi kan få.

I morse lade jag upp ett litet upprop på Facebook om att jag bara hade två exemplar av ”Mötet i gläntan” kvar här hemma och erbjöd intresserade att köpa dem med dedikation. Det kom fyra beställningar ganska snabbt så nu får jag hämta upp fler då jag och Carl-Anton åker till AFU på tisdag.

Det är roligt att boken fortsätter att sälja men det viktigaste är ändå att den redan har gått ihop så allt som nu rullar in blir ren vinst för AFU och Parthenon.

På tal om böcker så kom det ut en bok på Amazon i dag där jag är intervjuad. Den är skriven av Danilo Lauria och heter ”Evidencia 1” och är skriven på spanska. Boken byger på intervjuer om ufo och jag är alltså en av dem som svarat på frågor. Dessutom fick jag ett par nya frågor att besvara på mejl i dag eftersom det kommer att bli en uppföljare som man kan ana av numereringen.

Satte mig en stund och började skriva på en artikel för Historiska brott & mysterier också. Jag har några veckor på mig men tänker få ur mig den så snart det går. Det kommer nya saker att göra så det är ingen mening med att vänta till sista dagen. Den här gången är ämnet Stonehenge som jag har besökt rätt många gånger genom åren.

Under dagen satte jag mig och gick igenom mina anteckningsböcker från några år tillbaka för att kolla om det var några personer som jag borde ringa och följa upp saker med. Och det var det. Så jag ringde en svensk skådespelare som tidigare donerat en del material för att kolla om det fanns mer. Och det gjorde det. Men inte just nu, det får vänta till 2022. Får väl ringa igen då.

Pratade också med Ulf Lundkvist som tecknar Assar i bland annat DN. Ulf har jag känt länge och han har hjälpt mig och UFO-Sverige med illustrationer tidigare. Nu kom vi överens om att nästa gång som jag åker till AFU (inte nu på tisdag) så ska jag plocka upp honom på vägen så att han kan hänga med.

Pratade också med Johan Anglemark i Storvreta som jag och Anneli besökte för tre år sedan. Johan säljer sf-böcker men var då vänlig och donerade ett stort antal fanzines till AFU. Nu ville jag kolla om han hade fått in några nya (gamla) men det hade han inte. Lovade dock att fortsätta tänka på oss om något skulle dyka upp.

Lunchen bestod av rester men middagen blev lax med egenodlade potatisar. Smarrigt!

Satsade en bra stund på att gå igenom våra dvd-filmer också. Hyllorna där de står är rätt fulla och många filmer har fått ligga ovanpå andra. Slutresultatet blev att jag fyllde en och en halv kasse med filmer som kunde rensas ut, vilket nästan inte märktes i hyllan.

Ett av mina sätt att försöka dra in pengar till AFU är att lägga ut böcker på Bokbörsen, något jag börjat med alldeles nyligen och varit rätt dålig på. Men i dag satte jag mig en timme och lade ut fem böcker som jag hoppas ska ge lite extra inkomster.

För att de ska vara intressanta lägger jag mig alltid lite under de andra i pris och sedan är det bara att hoppas att någon faktiskt söker just dessa böcker också. Och det vet man ju väldigt lite om i förväg.

Dagens tevepaus blev ett avsnitt ”Ett fall för Vera” tillsammans med Anneli i soffan. Anneli som varit ”kulturtant” och besökt Liljevalchs vårsalong under eftermiddagen. Något hon var väldigt nöjd med.

Den blodröda solen från Colorado den 10 juli i år.

Framåt sena kvällen fick jag två bilder från en dam i USA som föreställer en blodröd sol som hon plåtat när det brann på många håll i västra USA i juli i år. Och det är en riktigt häftig bild som ni kan se. Eftersom jag samlar på mig bilder till en möjlig ny upplaga av mina naturfenomenböcker så är sådana här bilder guld. Och det var bra att få se en blodröd sol i modern tid eftersom jag läst så mycket om sådana fenomen i äldre tider.

På tal om bokprojekt så har jag ägnat en stund åt att leta efter den mapp med framtida bokprojekt som jag har på skrivbordet i min ena dator. För den har varit puts väck ett tag nu och jag har ingen aning om när den försvann eller hur det gick till.

Som tur är (inte ur egentligen, planering) har jag en Time Machine som backar upp mitt skrivbord varje dag vilket gör att jag kan gå nästan ett år tillbaka och leta efter saker. Och då hittade jag mappen och kunde återföra den till nuet! Det hade varit mindre bra att ha slarvat bort den eftersom den innehåller bilder och vittnesmål som är unika. Om jag säger att mappen är 9,33 gigabyte stor så fattar ni. Den vill man inte tappa.

Tog en sväng på Tradera och bjöd på några frimärken, svarade en observatör som mejlat in en bild till UFO-Sverige och så gick jag igenom alla Facebookinlägg som jag skulle kunna tänkas att svara på. Vips var klockan 00.40 och då var det dags att stänga butiken.

 441 total views,  1 views today