Möte med Feldreich

feldreich09

Dagens roligaste möte var att träffa tevelegendaren Bengt Feldreich och få intervjua honom i trettio minuter. Som ende journalist hade jag bjudits in till Sveriges television där man i dag spelade in ett program som ska sändas senare i sommar. Jag ska inte avslöja några detaljer eller vilka andra som var med men att det handlar om 40-årsjubileet för Apollo 11:s landning på månen kan jag i alla fall skriva. Bengt håller upp ett exemplar av Dagens Nyheter från den 21 juli 1969 som jag hade tagit med.

Det var trevligt att få prata en stund med denne fantastiske journalist. Han var trots sin ålder fräsch och klar i skallen. Hans minnen från den där dagen för snart 40 år sedan var klara och han berättade flera intressanta saker för mig.

Nu hann jag bara vara där i drygt en timme. Träffade flera andra gamla vänner från rymdsidan och intervjuade ett par till förutom Bengt F. Eftersom jag var tvungen att vara tillbaka på redaktionen så snart det gick så hoppade jag lunchen och stoppade i mig ett gäng snittar som stod framme på ett bord till de medverkande innan jag rusade ut till min taxi.

Detta slarv med lunchen straffade sig när jag sedan spelade badminton efter jobbet. Sommartider råder nu i Spånga badmintonhall så jag och Stefan sammanstrålade där klockan 18. En bit in i första set fick jag jätteblodsockerfallet Urban och fick rusa ut och köpa en rulle dextrosol och ett äpple som räddade mig igen setet som jag till och med vann. Men sedan gick det totalt åt pipsvängen. Stryk. Tänker inte gå in på några siffror. Fick dessutom köra med tejpad fot eftersom den inte är bra sedan förra matchen. Skyller det och på snittarna.

Tre till har sällat sig till insamlingen i dag. Ett stor tack till Linda Friman, Stefan Roslund och Berit Bergqvist. Det finns plats för fler!

Har också ägnat en stund åt att föra in Stefans korrektur i UFO-Aktuellt så nu väntar jag bara på att få den sista annonsen från Håkan i morgon. Men det blir då det. Klockan går och det ska bli skönt att sova en stund. Kroppen känns rätt mör.

Loading