Så var Melodifestivalen igång

Lyssnar på låtarna.

Klockan 10 i dag drog Melodifestivalen igång igen, i alla fall för oss journalister. För då var det dags att få en förhandslyssning på de sju låtar som ställer upp i den första deltävlingen nu i helgen. Det blev blev både gamla kända namn och en del nya: Malou Prytz, Theoz, Shirley Clamp, Omar Rudberg, Danne Stråhed, Cornelia Jakobs och Robin Bengtsson.

Som vanligt en blandad kompott av stilar och kvalitet. Men kul att det hela är igång och dessutom att återse en del gamla vänner bland de 33 som kopplade upp sig till presslyssningen. Hann Fahl var givetvis där liksom Markus Larsson, Tobbe Ek, Marko Sääväla, Ken Olausson och ett gäng andra. Jag får väl se hur många av alla det blir möjligt att möta i år.

När jag kom till jobbet hade det börjat komma spridda uppgifter om att regeringen i morgon kommer att meddela att samtliga restriktioner kommer att tas bort från och ed den 9 februari. En uppgift som jag och några andra fick i uppgift att försöka bekräfta.

Och strax innan tidningens första upplaga skulle gå i tryck lyckades jag få detta bekräftat av en källa i regeringskansliet. Så snabbt ut på nätet och så en version till papperet.

Det skulle visa sig bli en välmatad kväll med mycket skrivande och ett kort avbrott för sushi som jag och Björn åt nere i entrén till DN. En hel del av mitt övriga skrivande handlade om Ukrainakrisen på olika sätt men så upptäckte jag genom en mejlvän (tack, Jim!) att det på nytt har dykt upp en monolit efter ett års tystnad.

Den här gången står monoliten mellan vägbanorna på en motorväg i Arizona och var kanske inte av högsta klass; trä klätt med någon metall folie. Men frågan är ju om det åter ska börja komma glada kopierande efterföljanden eller om det är slut på riktigt. Vi får se om folk orkar.

Under dagen har jag också varit engagerad i ett personalärende i min egenskap som skyddsombud.

Ufomässigt hade jag ett långt samtal med Peo som ska skriva en artikel till nästa UFO-Aktuellt och Tobias som jag behövde lite råd av när det gällde ett ufofall. Har också mejlat en del med en man i Dalarna som verkar övertygad om att det finns urtidsdjur i Storsjön och att dessa dinosaurier på något sätt har en koppling till ET. Dessutom tror han att Jesus var en utomjording.

Vi var nog inte helt överens där och det känns märkligt att sådana idéer faktiskt lever kvar än i dag. På 70-talet var de ju lite mera inne.

När jag väl skulle hem vid 01 snöade det. 02.20 var jag i säng efter att ha läst lite mejl, bland annat ett från Avi Loeb.

Loading