Melloförberedelser och poddinspelning

Observationen vid riksröset som jag nämner i podden.

När jag vaknade av att klockan ringde 07.30 hade jag faktiskt sovit sju timmar på raken. Det var ett tag sedan. USA-resan ställde till det då jag vaknade mitt i natten varje morgon, men nu är jag tillbaka i min vanliga tidszon och det är verkligen skönt, särskilt att det gick att vända på dygnet så snabbt.

Mejllådan plingade (bildligt talat, jag har inget ljud på där) rätt mycket i dag med mejl från personer jag träffat i Houston. Ed May skrev ett trevligt mejl där han uppskattade att vi haft tid att prata, dessutom skickade han mig ett dokument ur Journal of Parapsychology med titeln ”’Future telling’: A meta-analysis of forced-choice precognition experiments, 1935–1987”. Den ska jag läsa men först i nästa vecka då det blir lite bättre med tid.

Ed Mays föredrag på Houston-konferensen var i mina ögon ett av de allra bästa, kanske det bästa. Ed var tydlig, rolig och faktaorienterad samtidigt som han var personlig och medryckande. Det märktes att han gjort detta många gånger men framför allt att han visste vad han pratade om.

Ett annat mejl innehöll det senaste numret av norska ”Kvistgjengeren”, alltså den norska slagruteföreningens tidskrift där jag har en liten artikel om AFU publicerad. Nummer 47 närmare bestämt.

Det är alltid trevligt att titta igenom andra föreningars tidskrifter och se vilket ambitiöst arbete som läggs ned på många håll i världen när det gäller vårt gemensamma intresse, det okända.

Ett tredje mejl (och som det kom fler av under dagen) handlade om den stav och den ring som Gösta Carlsson påstod sig ha hittat i samband med sin upplevelse 1946. Jag hoppas verkligen kunna spåra dessa viktiga föremål och hoppades att mejlskrivaren skulle leda mig rätt där. Men just nu ser det ut som om hans källa redan var känd av mig. Vi får väl se.

Nu saknas ”bara” gardiner, tavlor, punktbelysning, ett nattduksbord och en matta.220307

Det var en hel del andra mejl också; en man som ville berätta om en säregen upplevelse och som lovade skicka den till mig, en gammal ufovän i USA som jag inte hört av på länge, min redaktör på Historiska brott & mysterier och lite annat. Dessutom har det ramlat in fyra nya Facebookvänner efter konferensen. Och så bokade jag in ett möte på AFU med Angelo som jag träffade i Houston. Den 2 april kommer han till Norrköping.

Jag har ägnat några timmar av dagen till att plocka upp lite fler böcker från nedervåningen till de nya hyllorna på Markus gamla rum så nu är det ett Arthur C. Clarke- och Isaac Asimov-rum kryddat med en del annat i science fiction-väg. Detta gjorde att jag kunde fortsätta sortera böckerna en trappa ned lite bättre vilket gör att jag kommer att spara tid när det gäller att hitta de fakta jag letar efter.

Men nästan hela eftermiddagen satsade jag på att förbereda mig inför Melodifestivalens final på lördag. Mejlade med arrangörerna (SVT) och lyssnade igenom alla låtarna plus läste på. Så där, nu har jag summerat fyra timmars arbete i ett par meningar.

Har fått tillfälligt, nya arbetstider eftersom vi ska försöka täcka upp krigsbevakningen bättre under natten så nu blir det jobb 16–02 istället för 15–01 en tid.

Under dagen blev jag också inbjuden att vara med i en Messengergrupp som verkade intressant och väl där visade det sig att min gamle vän Nick Cook också var med. Ni minns han med boken ”The hunt for zero point”. Vi träffades i Stockholm för en massa år sedan då han var redaktör på Jane’s Defence Weekly. En riktigt bra journalist.

Klockan 20, efter det att Anneli och jag ätit kvällsmat och tagit hand om en del tvätt som jag kört under dagen, spelade jag och Tobias in ett 35 minuter långt avsnitt för UFO-Sveriges Radio om Värmland. Jag berättade om de två Värmlandsprojekten 2002 och 2004, operationerna Argus och Dacapo och Tobias delade med sig av sina erfarenheter från det senare av dem.

Ett fall kan ni se ett dokument från överst i bloggen. Det handlade om en gränsuppsyningsman som tillsammans med en kollega och en privatperson (som befann sig på en annan plats och som de två träffade först efter observationen) sett hur ett kort, cigarrformat föremål svängt 90 grader vid gränsen, i fullt dagsljus. 1946 hände det.

Ett underligt fall som sticker ut helt från det övriga spökraketmaterialet.

Vi pratade om ett antal spännande fall och dessutom fick jag inleda med att summera Houstonkonferensen innan vi gick in på projekten.

Sedan blev det soffpaus med Anneli som suttit mitt emot mig en stor del av dagen då hon jobbat hemifrån. Ett avsnitt ”Ett fall för Vera” blev det och sedan disk och tillbaka vid datorn igen medan Anneli lade sig.

I säng efter midnatt.

Loading