Mobildag

I dag kastades de flesta fasta telefonerna ut från DN och alla jobbar nu med mobiltelefoner enbart. Det fins några få fasta kvar, det ska erkännas, men i princip sker allt nu mera mobilt. Det finns både fördelar och nackdelar med detta. Nackdelarna är bland annat att man får ett något sämre ljud och att vi måste ha ytterligae en sladd när vi ska banda samtal. Och fler sladdar är verkligen inte något som man längtar efter…

Det bästa är att vi nu har ett avtal som gör att alla får ringa hur mycket de vill även privat från mobilerna. Så länge det är inom Sverige. Vi får också surfa och messa hur mycket vi vill.

Skrev ett antal artiklar om bränder och annat. Men inget som kommer att ge mig Stora journalistpriset. Fick i alla fall till en rymdvinkel på bränderna i Kalifornien eftersom JPL fick stänga under ett dygn vilket innebar att de två rovrarna som kör omkring på Mars yta fick en vilodag. De styrs nämligen från JPL utanför Pasadena och där brann det så mycket att röken blev ett hälsoproblem. Ni kan läsa mer här.

Dagens roligaste samtal var från Krigsarkivet som meddelade att de tre hemligstämplade handlingar med ufoobservationer som jag begärt att få ut nu var kontrollerade och avhemligade. Ska åka in till KrA kanske redan i morgon och hämta mina kopior. Ska blir riktigt spännande att läsa.

Hemma har jag suttit och jobbat med Australienbilderna. Många bilder är det.

Hämtade Markus på golfen när det var så mörkt att jag inte fattar hur han såg hålen. Men riktigt bra gick det igen och han sänkte nog sitt handicap även i dag. Duktigt.

Och så ringde Sigbrit som ni kanske minns. Nu bor hon utanför Tidaholm där ett energicentrum har bildats fick jag veta. När hon ändå ringde kunde jag berätta för henne att min redaktör Andreas hade ringt tidigare i dag och just hade postat min nya bok ”Möten med det okända” som nu har kommit från tryckeriet. Jag skriver ju om Sigbrit i ett av kapitlen. Så det tolkade hon direkt som något mer än ett vanligt sammanträffande.

Vi jobbar också på för att hitta en plats att hålla höstens fältundersökarkurs på. Inte löst ännu tyvärr. Datumet kom nog att bli 24-25 oktober. Mer än så vet vi inte förrän om ett par dagar.

Ny reselektyr är Terry Goodkinds ”Sanningens svärd” del 19 med underrubriken ”Statyns hemlighet”. Serien har varit bra så här långt så det ska bli kul att läsa vidare. Har bara hunnit till sidan 54 ännu så länge.

Rymdpromenaddags för den som orkar vara vaken. Nasa-teve följer det hela. Själv måste jag i säng nu.

Loading