Donationsdiskussion och DN-jobb

Klippt och klart.

Egentligen är jag ledig i dag men skyddsombudsfrågor tar aldrig ledigt, de kan inträffa när som helst. Så jag har jobbat minst tre timmar med en sådan fråga som rör min arbetsplats under dagen. Mycket av jobbet har jag bollat med min kollega Hans som är huvudskyddsombud för hela planet och en mycket kunnig och smidig person vilket är till en enorm hjälp när vi ska lösa olika svåra frågor.

Har också jobbat på med mina föredrag, mest med det på Bokmässan i morgon. Nu är det fixat och klart och jag har också testat tekniken. När det gäller föredragen på söndag så fick jag Tobias Lindgrens del vid 21-snåret så jag kunde placera in det i den keyonotepresentation som ska ligga i min dator för oss alla att klicka sig igenom.

Några plommon blev det.

Var iväg en sväng till återvinningen också, mest för att komma ut en stund, och då hade Markus hunnit dyka upp för att klippa gräsmattan, något som han sköter med den äran. När jag tog bilden på honom kikade jag på vårt plommonträd som verkar ha fått ett antal plommon i alla fall. Inte noll men knappast fler än tio. De som satt där smakade i alla fall gott.

Pratade en bra stund med en kvinna i Landskrona som jag talat med en gång tidigare. Hon ringde och undrade om vi ville ha hennes böcker lite längre fram när hon inte längre orkade bo kvar i den lägenhet som hon nu bor i. Dessutom ville hon skänka lite litografier som hon själv gjort som vi kunde sälja för att få in pengar.

Har också haft kontakt med Enigma Labs som vill ha ett möte med mig i nästa vecka och med min kamrat George i Moskva som också vill prata via Zoom. Egentligen har den här dagen varit full av mejl och telefonsamtal med olika kontakter.

En annan av dem var ett kort prat med Anders Persson som nu hade gjort klart en timslång version av vår resa till Storbritannien som jag tankade ned från hans server. Där kommer vi att göra en superkort variant också som vi kan visa för folk på kanske tre till fem minuter.

Rensning av ogräs.

Anneli och Markus jobbade på med att stänga vårt lilla land för hösten och jag anslöt efter en stund när det värsta pratande var slut. När Markus åkte satt jag i telefon igen men det är alltid trevligt att ha någon av pojkarna hemma.

Kvällsmat blev det och sedan tittade vi en stund på teve innan jag packade väskan och svarade på ett gäng med mejl. 22.15 var jag klar för sängen med en god bok. 04.45 är det uppstigning!

Loading