Samtal från UK

I förmiddags ringde en brittisk ufolog som heter John Hanson och som jag bara haft kontakt med via epost tidigare och vi hade ett långt och trevligt samtal. John håller på att skriva en riktig lunta till bok om brittiska ufofall från 1950-talet och framåt. AFU och undertecknad har hjälpt honom med en del bilder vilket John nu vill visa sin tacksamhet för genom att donera en mängd utländskt material som jag förhoppningsvis ska hämta upp i vår när det blir traditionell resa till Storbritannien.

När jag pratat färdigt med John rättade jag korrekturet till UFO-Aktuellt som Andrea hjälpt till att läsa och sedan brände jag tidningen på en dvd-skiva och iväntade den budbil som tryckeriet hade skickat. Så nu är UFO-Aktuellt på väg att bli tryckt.

På jobbet ringde en man vid namn Tony Barouta som hade läst min artikel om Bilderberggruppen samt min bok om sekter och hemliga sällskap. Han ville ha hjälp med lite faktakoll och idéer till en roman som han håller på att skriva, där Bilderbergruppen kommer att spela en viktig roll. Jag gav honom lite goda råd och tips och tror att han blev nöjd. Att jag nämner hans namn trots att han är mitt uppe i ett bokprojekt beror på att han redan har börjat publicera sin bok på nätet. Ni kan kika in på hans hemsida. Fast jag tror att han har fått det där med de ”sju dvärgarna” om bakfoten, oljebolagern brukar kallas för de ”sju systrarna”.

Jagade efter någon anställd på Gyllene Prag (som hade såå himla god gulaschsoppa när jag frekventerade restaurangen på 70-talet – gick på Journalisthögskolan i Göteborg då) sedan en 79-åring trillat från femte våningen och räddats av deras markis. Men jag ringde nog fyrtio gånger utan att någon svarade. Förrän 23.30. Då lyften kille i köket på luren. Ibland (ofta) får man vara ganska envis för att få veta något. Det blev en artikel till sist.

Var på den årliga svängen till min tandläkare på Götgatan (inga hål) och passade då på att gå in på seriebutiken på S:t Paulsgatan och sålde lite dubletter av Kalle Ankas Pocket och köpte några tidningar till AFU. Alltid trevligt att prata en stund med killen bakom disken. Fast han har vett att ta betalt.

Loading