Hörnsoffa

soffanibutiken

Kom hem från Mantorp klockan två på eftermiddagen, ja tjugo över för att vara noga. Och inte hem heller för att var riktigt petig. För jag hade bestämt möte med Anneli inne på Sveavägen där vi skulle titta på en ny hörnsoffa till vardagsrummet. Den gamla är 15 år och ungarna har get den sina bästa stunder. Plus att grannens hamster tuggat i sig en bit för flera år sedan. Hög tid att byta.

Nu hade vi i alla fall hittat en soffa i en katalog. En riktig soffa utan divandel där man måste ligga och knappast kan sitta. Vi började leta redan för sommaren men lyckades trots upprepade turer till Mio och Ikea inte spåra en helt vanlig soffa som vi skulle tycka om. Nu var det dags och efter trettio minuter slog vi till både på soffan och på en läsfåtölj. Inte illa. Ni kan se hur den ser ut, fast vår är ljus, på bilden ovan och fåtöljen på bilden nedan.

När jag kom fram till soffbutiken var jag dyngvåt. Hade tvingats parkera fyra kvarter längre bort i ett hällande ösregn. Men man får vara glad över att hitta en p-plats över huvud taget i bland.  Och dit kom jag efter att ha lämnat Håkan B i Norrköping och en kasse med utskrifter av artiklar från nätet på AFU. Skönt att ha blivit av med dem från golvet nere i biblioteket.

Annars började morgonen klockan 08.30 utan att klockan hann ringa. Vaknade på mina dubbla madrasser (i sovsäck) på golvet i hyresgästföreningens lokal på Tollstadvägen i Mantorp där vi dagen innan hållit styrelsemöte. Sov bra faktiskt. Nu studsade jag upp och greppade mina kassar med utskrifter och satte mig vid bordet som raskt täcktes av A4-papper. Efter en stund anslöt de andra med sitt frukostkaffe och hårda mackor och när det var slut så gav Håkan B en hjälpande hand medan de andra snart tröttnade efter en kort insats.

Nå, soffa och papper var temat så långt. Mantorp och soffa fixat. Efter att betalat en handpenning åkte jag och Anneli hem där Niklas satt vid datorn och Markus var ute på golfbanan. Vi fixade en härlig wokgryta med kyckling och grönsaker och sedan satte jag mig och ringde till Ole Jonny i Oslo och några svenska ufologer. Skrev några brev och svarade på mejl. Sist på kvällen for jag in till jobbet för att hämta några kassar böcker och när jag väl kom hem vid 00.30 så var Niklas fortfarande vaken.

Nu är klockan snart 01.30. Niklas har precis släckt och jag tänker hoppa i säng. Lång dag.

fatoljenibutiken

Loading