Pärlemormoln, middag och fix hemma

Från pendeln.

Det var en oerhört frustrerande resa från Barkarby till Älsvjö där de vackra pärlemormolnen växte sig allt starkare och rödare medan jag satt på pendeln och knappt kunde ta en enda bild.

Vi hade uppräckte dem redan på bussen till stationen då jag fick se iriseringen i molnen i ögonvrån och var orolig för att allt skulle försvinna innan jag och Anneli hann fram till stationen. Men det var precis tvärtom.

Här syns molnen från Barkarby station.

När vi kom dit hade de blivit lite mera färggranna så jag stannade och tog några bilder, bland annat den ni kan se här ovan. Men sedan var vi tvungna att gå på tåget för att ta oss till Älvsjö där vi skulle på middag med Nanna och Bert.

Pärlemormolnen i början av att de började synas.

Under resan dit lade jag ut bilden på Facebook och snart förstod jag att halva Sverige från Stockholm till Jämtland kunde se molnen. Och utan för fönstret växte de sig allt rödare och mera skimrande utan at jag kunde fånga dem mer än genom rutan där det gällde att undvika reflexer från lampor och ledningar över spåren.

Till slut lyckades jag i alla fall ta bilden ni ser högst upp. Och tur var väl det för när vi kom fram till Älvsjö var det bara bleka spår kvar av dem.

Middag hos Nanna och Bert.

Middagen hos Nanna och Bert blev hur trevlig som helst med en underbart läskande alkoholfri drink som inledning. Sedan god mat och mycket roligt prat. Det är en bit att ta sig från Järfälla till Älvsjö med buss, pendel och buss igen, men resan hem gick faktiskt något snabbare än dit kollade Anneli.

Innan dagen gick så här långt jobbade jag på i källaren och på övervåningen för att plocka tillbaka böcker och pärmar i hyllor som jag tömde inför elektrikerns arbete. Dessutom städade jag bakom en hylla, bytte ut en förlängningssladd som blivit ordentligt maläten av tidens tand och ställde tillbaka ett skrivbord och en hylla i biblioteket.

Jag satte mig också och rensade bland en massa saker som stått i en påse och tror att jag på så sätt skapade lite ny plats. Framåt dagen ringde också mannen jag träffade på återvinningen i går och vi kom överens om att ses i morgon då han hade en del böcker till mig. Så då åker jag till Spånga.

00.30 blev det sängen. Då hade jag betat av en massa mejl och mess på pendeln på vägen hem och hjälpt en kvinna i sydvästra Sverige att identifiera Sirius som hon i går trodde var ett ufo.

Loading