Kursslut

fundare2009

Här står årets fältundersökare – 32 stycken. I två dagar har de lyssnat till mig, Håkan Blomqvist, Håkan Ekstrand, Anders Persson, Tobias Lindgren, Ole Jonny Brænne och Kaj Hahne och förhoppningsvis fått lära sig en hel del om ufo och ufologi.

Det man skulle önska vore ju att UFO-Sverige kunde förse samtliga elever med var sin dator, eller åtminstone en dator på två personer, när vi utför en del övningar. Inte minst när Tobias och jag ska lära ut hur man arbetar i rapportdatabasen vore det till mycket stor hjälp. Men ekonomin är inte sådan och nu får vi lita på att folk tar med egna burkar, vilket alla givetvis inte har.

Hur som helst så blev det ett par lyckade dagar på Hållsta konferens. Lokalerna visade sig mycket ändamålsenliga och det var nära till allting. Maten var bra och personalen med ägaren Mia i spetsen hur trevlig som helst. Det finns nog goda chanser att vi kommer att återvända hit också nästa år.

En av höjdpunkterna var när mentalisten/trollkarlen Per Johan Råsmark från Uppsala körde en nästan två timmar lång kombinerad show och föreläsning. Per Johan, som jag träffade på Missionskyrkan i Uppsala för en månad sedan då han bjudit in mig dit för att prata om ufo, visade sig kunna läsa tankar, böja skedar och få oss att välja de siffror och kuvert som han ville att vi skulle välja. Kul och lärorikt var det!

När vi skildes åt var det flera som lovade komma till nästa års kurs redan nu. Då har vi ett nytt program och har putsat på sådant som skulle kunna göras bättre.

Efter att ha kört Per Johan till Stockholm (utan att jag lyckades få honom att avslöja sina trick – illa!) så väntade Anneli med paltbröd och fläsk hemma. Suveränt! Barnen var på bio men framåt kvällen kunde jag hämta dem i Jakobsberg och så var hela familjen förenad igen.

Loading