Halva hajar och brunkol

Dagen på jobbet kom att handla om två terrorattacker, en i Kabul och en mot en marknad för kvinnor i Peshawar. Blodiga händelser utförda av fanatiker. Särskilt svår att begripa är attacken mot marknaden där omkring 100 människor dog, de allra flesta kvinnor och barn. Vad kan en terrorgrupp som talibanerna tjäna på det? Är det en stor seger i deras trånga värld?

Roligare var det att skriva om en sex meter lång haj som gav sig på en mindre (”bara” tre meter drygt) vithaj och bet av den på mitten. Mycket läst artikel under hela eftermiddagen. Var det hände? Utanför Brisbane i Australien så klart. Men hajar är en bristvara och vi ska vara rädda om dem. Fast man tycker ju att hajarna själva kunde ge katten i att minska den egna populationen.

Men mest uppmärksamhet väckte en bagatellartad artikel om att några aktivister från Greenpeace hällde ut 18 ton brunkol framför Rosenbad. 227 kommentarer när jag kollade nu klockan 21.45. Många tyckte att aktionen var fel, andra tyckte den var hur bar som helst och ytterligare några var förbannade på mig för att jag ställde frågor som ifrågasatte själva metoden. Har fått tio mejl från sura läsare direkt till min brevlåda också.

Skrev också en artikel om en tio meter stor asteroid som träffade jordatmosfären den 8 oktober. Den gick in över Indonesien där den orsakade en kraftig detonation men om några delar nådde ner så landade de antagligen i havet.

Hemma var det bara att jobba vidare med brevet där vi ska ge våra synpunkter på den planerade vägen. Nu har jag fått svar från de flesta grannar och i morgon måste  allt vara klart. Blir nog ett bra brev när alla sagt sitt.

Loading