Skrivarveckor väntar

Har suttit några timmar nu på eftermiddagen och diskuterat ett projekt med Leif Brännström på Expressen. Klart intressant och förhoppningsvis kan det också bli bra. Vad det handlar om kanske jag inte ska gå in på eftersom jag inte vill att andra tidningar ska få veta detaljerna. Leif och jag satt i alla fall här hemma hos mig och pratade och personligen tyckte jag att det var ett givande samtal. Nu får vi se om vi kan ro i land det här.

Annars är det första dagen på en två veckor lång ledighet som framför allt ska ägnas åt att skriva två kapitel på engelska till en amerikanska ufobok. Det blir ett digert arbete och det gäller att satsa rätt många timmar om dagen innan det är klart. Helt klart måste det inte vara förrän i december men jag räknar med att det mesta ska vara färdigskrivet innan november är över.

Stack emellan med badminton med Stefan. I dag fick vi trängas med höstlovslediga elever varav ett par plötsligt kom vandrade över min planhalva mitt under matchen. Det var rätt uppenbart att de inte spelade badminton varje vecka. Får min del blev det däng, efter 1-1 i set så slarvade jag i avgörande och fick se Stefan vinna det med 15-12. Lite onödigt kan jag tycka. Men vi hade en del roliga bollar och det är ju alltid kul att spela även om det gått dåligt resultatmässigt sista tiden.

Senare på eftermiddagen åkte jag till Ö&B och köpte en ny kontorsstol för mindre än 400 spänn. Fick hjälp av grabbarna att montera den så nu sitter jag och skriver på den. Känns riktigt skönt. Samtidigt flyttade vi mitt och Annelis skrivbord ett par centimeter längre åt hennes sida vilket plötsligt gjorde att jag kan ta mig in på min sittplats utan att vika mig dubbel. Riktigt bra!

Var över till Gunnar och Vanja med skrivelsen plus följebrevet angående vägen också. Nu ska det vandra runt för påskrift under kvällen. På måndag skickar vi in den.

Mamma ringde och berättade att en granne sett att min bok ”Stora boken om naturfenomen” nu lanserades av Bonniers boklubb till sina medlemmar. Det var kul eftersom bokklubbar är ett bra sätt att nå ut till folk. Just den boken har sålt lite drygt 1.000 exemplar tidigare till olika bokklubbar.

Anneli fixar pizzor i köket och jag sitter här med en drink intill mig. Ska ta hela kvällen ledigt från skrivande och annat jobb (fast jag skannade en del bilder som ren terapi). ”Änglar och demoner” väntar!

Loading