Grattis till Stig

I dag är det bara att säga grattis till Stig Aggestad som fyller 72 år. Det var många år sedan som han skötte UFO-Sveriges rapportcentral nu men det gjorde han med den äran. Eftersom han samtidigt jobbade på tidningen Folket i Eskilstuna så blev det en och annan (rätt många faktiskt) artiklar om ufoobservationer i tidningen också. Stig skriver fortfarande en krönika i Folket vilket säger allt om hur klar han är i skallen.

Själv har jag ägnat rätt många timmar åt spökflygarna i dag också, har läst lite bland de kopior som jag och Anders en gång lät göra på Krigsarkivet men framför allt har jag övergått till att skriva den engelska texten.

Har också pratat med Håkan E ett par gånger sedan han gått med i UFO-Sajtens forum. Kan nog behövas eftersom Anna, som driver den, har lagt ut den gravt felaktiga och smutskastande artikel som UFO-Sveriges förste ordförande Carl-Axel Jonzon fick publicerad på SoulTravels sajt för något år sedan. Ta gärna en titt på den här om ni inte minns smörjan.

Under kvällen har jag haft mejlkontakt med Anna som på sin sajt skriver att hon vill lyfta fram artikeln. Varför framgår inte men det finns ju en del som tyvärr gärna vill skada UFO-Sverige och våra medlemmar. Anna själv verkar trevlig och resonabel i sitt mejl men det återstår att se om hon tänker ta bort artikeln som ju redan har besvarats av medlemmar i UFO-Sveriges styrelse under den tid som den låg på SoulTravel. Inga av dessa svar har Anna valt att ta med.

Jag kan ju tycka att det är lite tråkigt att Torbjörn Sassersson gett Anna tillstånd att publicera detta material en gång till. Varför han tillåter detta samtidigt som han i ett mejl till mig skriver att vi numera har fått en betydligt bättre kontakt mellan oss är en gåta det också.

Det är intressant att se hur man genom en kreativ historieskrivning kan förfalska händelser som de flesta som läser om dem givetvis inte vet något om. De var ju helt enkelt inte med. Men det blir nästan Orwellskt när artikelförfattaren (som åberopar en anonym källa) skriver att jag tillsattes genom en kupp. Häpp! De som var med minns säkert hur Bertil Kuhlemann under påverkan av Sten Lindgren och Bjarne Håkansson istället gjorde allt för att kuppa bort mig – som ju var stämmans enda kandidat till ordförandeposten.

När Bertil och de andra i hans minoritetsgrupp insåg att jag skulle bli vald lanserade de snabbt en helt okänd kandidat som verkade ha plockats ur rockärmen efter ett möte i korridoren. Men stämman valde trots detta att rösta på mig på ett helt demokratiskt sätt.

Nu påstår alltså Anna på UFO-sajten att jag genom fusk och oparlamentariska åtgärder skulle ha tagit över orförandeposten. Att denna lögnen upprepas gör den ju inte mera sann än den var i mars 2008 då Torbjörn Sassersson publicerade den.

[Strax före klockan 01 tog Anna bort artikeln från UFO-Sajten vilket hedrar henne och sajten. Det visar att hon lyssnar på argument och att vi kommer att kunna föra en dialog också i framtiden.]

Nu har jag gjort en del annat i dag också, bland annat skannat ett gäng bilder för AFU:s räkning. Har svarat på mejl från allt mellan en svensk kontaktperson till en amerikansk radiopratare. Men trevligast var ändå att äta tacos med familjen och sedan sitta i soffan en stund för att se på ”Mr Brooks”, en bra thriller med många mord. 7,5 av 10 på IMDb säger en del.

Loading