Regn, snö och Gicoff

Sitter i vardagsrummet medan regnet vräker ner ute på verandataket. Dricker en flaska 1698 direkt ur buteljen och äter ett par chiabatabröd med skagenröra. Inte så dumt. Men kunde varit bättre.

Var inne på jobbet en stund för att fixa en skuld, lämna en bok och för att prata lite med oroliga arbetskamrater som nu måste söka om sina egna jobb. Flera av dem får söka tjänster som inte längre räcker till för alla. Sådant sätter sina spår på en redaktion.

Själv har jag ägnat dagen åt att fortsätta mitt sisyfosarbete med spökflygarna. tror aldrig att jag blir klar men det blir jag givetvis. Det är spännande och intressant att läsa alla dessa artiklar och rapporter från en tid 70 år avlägsen vår egen. En hel del var sig olikt då men ruskigt mycket har heller inte förändrats.

Roligast är att läsa om alla de som har stått och tittat på planeten Venus och inte förstått att det bara är en grannplanet i solsystemet. Hade det varit i dag så skulle många trott att de sett ett annalkande rymdskepp men då var den gängse tolkningen att det rörde sig om en flygmaskin med starka strålkastare.

Det är fantastiskt hur vi kan låta oss programmeras att tänka i vissa anor bara för att samhället knuffar våra medvetanden i en viss riktning. Det tyder tyvärr inte på att vi har någon fri vilja att skryta med.

Egentligen har det nog regnat mest hela dagen utom en liten stund i morse då stora snöflingor föll över tomten. Men jag har hållit mig inne utom en stund nu på kvällen. Anneli vågade sig ut på en kortare promenad när det höll upp efter kvällsmaten (jättegod kyckling i ugn med grönsaker!) men grabbarna har följt mitt exempel.

Både Markus, som skulle fått sitt på skolan, och Anneli försökte ta influensavaccin i dag men på skolan räckte doserna inte till och på vårdcentralen var kön längre än tomtens skägg.

Dagens bästa nyhet är annars att UFO-Sverige fick ett samtal från Siv Högman som tillsammans med sin man Björn nu ska flytta till Dalarna. Siv och Björn var en gång i tiden med om att starta en av Sveriges absolut bästa ufogrupper, Gicoff i Göteborg. Nu hade de hittat flera lådor med material på vinden som de ville att vi skulle ta hand om.

Lådorna innehåller bilder, rapporter klipp och en massa annat som är guld för oss. Så fort jag pratat med Siv ringde jag till Tage i Töreboda som lovade åka ner nästa fredag och hämta hem materialet. Jag måste erkänna att jag är otroligt nyfiken på innehållet i dem, särskilt med tanke på hur noga Gicoff var med allt de gjorde och i vilket fint skick tidigare donationer från andra gamla medlemmar har varit-

Nu är mackorna slut och snart också ölen. Alla andra sover och jag tänkte följa deras exempel.

Loading