Sollentuna-ifo

sollentunaufosvar09

Minns ni ufot över Sollentuna i går? I dag fick det sin lösning sedan damen som fotograferade det, MajLis Danielson, gett sig iväg i bil för att leta sedan ljuset synts även i kväll. Vid 21-tiden ringde MajLis från bilen sedan hon siktat källan till själva ljuset. Och det bara 1,5 kilometer från sitt hem.

– Jag står på Kruthornsvägen och tittar på det. Det kommer från en stark lampa på taket till huset här, löd hennes rapport.

Bättre fältundersökare får man leta efter.

Men historien slutar inte där. För vem bor på på Kruthornsvägen i Sollentuna? Just i det huset faktiskt. Jag ringde upp honom:

– Ja vi har länge undrat om inte någon skulle ringa UFO-Sverige eller polisen och rapportera ett ufo, sa mannen i andra änden och skrattade.

Vem han var? Den tidigare ordföranden i UFO-Luftrumsbevakning och författaren till en rad ufoböcker – Boris Jungkvist.

Det kan ju inte vara en slump?

Boris berättade att den starka strålkastaren har stått där i flera veckor och ska så göra till i vår. Den är uppsatt av bostadsrättsföreningen Solhjulet för att fira dess 50-årsjubileum. Sollentuna-ufot blev ett ifo. Så kan det gå.

Dagen i övrigt har jag tillbringat med att läsa gamla intervjuer som jag gjorde 1990 med olika representanter för det svenska försvaret, främst dem som på 50-talet var ansvariga för ufoundersökningarna då. Givetvis är det mina kapitel till den amerikanska boken som har gjort att min dag sett sådan ut. Har också sytt ihop mitt föredrag som jag ska hålla på Säters bibliotek på onsdag klockan 19.00. Fritt inträde, bara att dyka upp!

Det har som vanligt hänt en hel massa annat också. En del går inte att skriva medan annat knappast kan intressera andra än mig själv (och knappt det!) Har i alla fall digitaliserat en lång intervju med Tony Russell (ni minns hans bild från bloggen den 23 september) eftersom en brittisk undersökare ville ta del av den. Den brittiske ufologen håller på med tredje bandet i en bokserie som ska ges ut nästa år med massor av brittiska fall redovisade. Så där kan jag nu bidra med ett minimalt strå till den stacken.

Har också planerat en resa till Uppsala i morgon. Fast mer om den då.

Loading