Mot Mariestad

Drar till Mariestad om några timmar, mest för att hinna träffa mamma innan det blir dags för stor grabbträff (borde väl vara gubbträff numera) hela lördagen. Det blir nog ganska ufofritt och något bloggande kan inte utlovas. Fick starta dagen med bastu eftersom jag hade glömt den på i natt… Men det var bara bra för ryggen som nu känns bättre igen. Samtidigt vet jag hur himla lätt det är att slå upp det onda och att sitta i bil i trettio mil tillhör inte de bästa behandlingsmetoderna.

Har suttit en stund på morgonen och förberett ett förslag om hur min nästa bok ska se ut eftersom jag ska träffa Måns och Andreas på Semic nu på måndag. Har gjort ett förslag till layout som nu ligger i pdf-format på min USB-sticka.

Ute ligger höstmörkret eländigt som en grå filt och det blir väl ingen nöjesresa ner. Ska äta lunch med mamma innan jag stoppar in henne i bilen för att fixa några ärenden.

/…/

Framme i Mariestad blev det lunch med mamma och sedan iväg till banken och lite butiksbesök tillsammans. Det går inte så fort längre och mamma blir lätt andfådd men vi fick i alla fall en del gjort innan jag körde hem henne och själv körde till Tidan där jag lämpade av 32 (visade det sig vara) kassar med böcker.

Lars var inte där utan på bokköparresa till Skara men jag fick nöjet att träffa hans son Daniel som var en trevlig kille. Dessutom hade han läst ett par av mina böcker vilket ju alltid är ett plus 🙂

Böckernas hus är en oas och det är alltid folk där och handlar som vore det den värsta matvarubutiken. Det är verkligen roligt att den  går så bra. Självhittade jag lite smått och gott inte minst ett Scooby Doo-album från 1985 (finns på nätet för 15 kronor ser jag nu) med ett flygande tefat på omslaget som nu ska hitta ett nytt hem på AFU.

Sedan blev det besök hos svärföräldrar i Ekby och åter till Mariestad för att handla åt mamma och lite åt mig själv. Nu har vi ätit och jag har tutat över till Bosse Magnusson med lite pinaler som jag behöver under grabbträffen i morgon.

Som de flesta som har läst så här långt nu har förstått så har jag kunnat hitta en uppkoppling hemma hos mamma. Detta trots att mamma själv inte har internet. Eller dator för den delen. Jag har nämligen snyltat på en annan Bosse som har mobilt bredband i lägenheten vägg i vägg. Ska väl ta ett snack med honom om detta i morgon men nu var det lägligt och bra. Detta visar att man ska skydda sina uppkopplingar så att grannarna inte kan snylta. Inte minst då man bor i lägenhet.

Loading