England stänger ufolinjen

I dag läser jag på nätet att det brittiska försvarsdepartementet beslutat stänga sin ufolinje för allmänheten samt att inte längre ha personal som arbetar med att ta emot observationerna. Pengarna som har lagts ned på detta kommer till bättre användning i Afghanistan säger man. Suck! Genom att stänga ufokontoret sparar man 44.000 pund årligen. I en artikel läser jag också att ”50 år av ufoobservationer inte har gett några bevis för utomjordiskt liv eller att det finns ett hot mot Storbritannien”.

Telefonen och epostadressen som allmänheten kunde använda stängdes redan i tisdags men det är först i dag som nyheten kommit ut. Själv kan jag bara tycka att det är tråkigt och dessutom ett dåligt beslut som det brittiska försvaret tagit. Att ta emot rapporter från allmänheten, som det svenska försvaret gör genom FOI, är viktigt eftersom det visar att man bryr sig om vad folk ser. När man nu stänger den möjligheten kommer britterna inte längre att ha någon officiell instans att vända sig till. Detta i sin tur kan säkert föda nya konspirationsteorier.

Nu kommer det givetvis att gå att rapportera observationer av okända föremål till den brittiska militären även fortsättningsvis. Det finns ingen försvarsmakt på jorden som inte skulle ta emot en rapport där ett okänt flygande föremål kränkt det egna landets luftrum. Dessa måste ju även i fortsättningen undersökas – det kan ju vara en annan nation som kränkt gränsen. Men istället för att ha en samlande plats dit alla sådana rapporter kommer måste nu allmänheten ringa sin närmast RAF-bas antar jag.

Senare, när jag klarat av Idol och en explosion på en nattklubb i Perm, så skrev jag om detta även i min DN-blogg.

Expressens kommande artikelserie om ufo fortsätter att ta form och i dag hjälpte jag en av deras journalister med underlag till en artikel. Jag tror nog att det kan bli bra. En person, som jag själv skrivit om i min senaste bok, ville tyvärr inte ställa upp eftersom hans omgivning skojade med honom om detta och att han nu hade tröttnat på det. Trist och dumt. Det är svårt att förstå varför vuxna människor ska vara så okänsliga.

Vännen Sven från Falköping ringde i dag. Hade fått min bok och satt nu och sträckläste den på sängkanten.  Jag hade förstört hans dag sa han. Men boken var bra. Hade den varit dålig så hade han fått en del annat gjort.

Annelis pappa är bättre i dag vilket känns skönt och Anneli kunde ta färjan till Visby med Ylva i lugn och ro. De två damerna ska julshoppa och ha lite kul. Det är dem väl unt.

Loading