Lantz i P1

Vaknade av att Esse Jansson från Norrtälje ringde strax före 09 men eftersom jag ändå skulle upp några minuter senare så gjorde det inget. Esse tog en gång i tiden en ännu oförklarad bild på två lysande föremål på natthimlen, närmare bestämt den 6 mars 1960. Men nu var det helt andra saker som vi hade att prata om.

Väl uppe upptäckte jag att Markus fortfarande sov så det blev snabbväckning och full fart till mattelektionen som redan hade börjat. Själv satte jag mig vid datorn och fortsate jobba med UFO-Aktuellt i fyra timmar innan jag tog en smörgås som lunch. Sedan har jag fortsatt att redigera och fixa med tidningen.

En tjej från Annika Lantz redaktion ringde vid 10-snåret så nu ska jag vara med och prata om att Storbritanniens försvarsdepartement lagt ned sitt ufokontor i ”Lantz i P1” klockan 15.20. Bara att lyssna för den som vill. När Lantz körde ”Morgonpasset” för ett antal år sedan var jag med där fem-sex gånger och faktiskt också en gång när hon fick ett program i Sveriges Television. Men nu var det ett tag sedan jag pratade med den mycket pratglada Annika. Ska bli intressant att se om jag hinner säga något själv också.

/…/

Så var intervjun över, det tog åtta minuter vilket inte var så illa. Och jag tycker nog att jag fick en hel del sagt. Givetvis blev det i den stil som programmet normalt görs i men Annika Lantz försökte i alla fall inte skoja bort något av det jag sa.

Familjen började ramla in strax efter det att sändningen var över och när jag jobbat några timmar till med UFO-Aktuellt så hjälpte jag Anneli lite med maten. Men som så ofta så fixade hon det mesta själv. Niklas satt i soffan och läste på till matteprovet medan Markus lånade en gitarr och började försöka spela lite med hjälp av nätet.

Nu är klockan 01 och jag har fått ihop 20 sidor till UFO-Aktuellt. Press-Spegeln dök upp från Göran vid 00.30. Under kvällen har jag också hjälpt en kille som trodde att han hade fotograferat ett spöke på Skogskyrkogården men i själva verket hade han bara fått med sin egen utandningsluft som sedan belysts av blixten. Bra i alla fall att han hörde av sig. Brukade tydligen läsa min blogg på DN.se och tyckte att jag har en bra inställning till det okända.

Ibland funderar jag på alla gaphalsar som skriver om hur dåliga UFO-Sverige är. De skulle bara veta hur mycket tid vi lägger ned på föreningen och på att hjälpa folk som kommer till os med bilder och berättelser. I dag har jag själv suttit med ufojobb minst tio timmar. Som avkoppling satte jag mig och sorterade lite material som skänks från den sedan länge nedlagda ufogruppen Gicoff.

Och det är många andra i föreningen som också lägger ned någon eller några timmar många dagar i veckan. Då undrar jag hur många sekunder dessa kritiker ägnar åt frågan. Förutom att surfa in på YouTbe då.

Loading