Inställd AFU-resa och åter på jobbet

Felix kollar in ett av rullhyllsarkiven tillsammans med Anders medan Theo filmar. Fred Andersson tog bilden.

I dag hade jag tänkt att ta bilen ned till Norrköping för att vara med när Felix och teamet filmade på AFU men en trist ögoninflammation fick mig att besöka vårdcentralen istället och sedan apoteket i Jakobsberg. Det hade onekligen varit roligare att ha varit på plats.

Nu fick jag istället tid att hämta ut de två andra paren glasögon som väntade på mig hos optikern så nu är samtliga tre fixade med ny styrka på ena glaset.

Ögoneländet gjorde att jag mest höll mig stilla innan jag fick skjuts till Vällingby av Anneli. Och då höll jag på att glömma telefonen och fick springa och vifta framför bilen så att Anneli skulle se mig.

På vägen in ringde TV4 och vulle ha med mig i ett program om Loch Ness på söndag kväll men just den dagen funkar inte alls så jag tackade nej och rekommenderade att de skulle kontakta Richard Svensson istället.

Men så blir det troligen inte eftersom han bår i Blekinge, lite för långt från Stockholm. Synd, Richard hade varit den perfekta gästen i det sammanhanget.

Dagen på jobbet började med ett skyddsombudsuppdrag där jag satte mig ned med en medarbetare som jag har följt under tiden och försökt att stötta. För någon timma senare hade vi ett möte med den administrative redaktionschefen Fredrik om situationen för medarbetaren.

Min 17-bitars.

Och precis när jag var färdig med min matrast, som blev en 17-bitars sushi, kom nyheten på Reuters att ett flygplan med tio personer störtat på väg mellan Moskva och sankt Petersburg. Och strax därpå att en av dem ombord misstänktes vara den ryska Wagnergruppens grundare Jevgenij Prigozjin.

Den nyheten kom att gå som en röd tråd genom hela kvällen. Och läsningen var mycket stor. Efter några timmar kom också den officiella ryska bekräftelsen på att Prigozjin var bland de döda.

Inte många tror att det var en flygolycka och det tror inte jag heller. Prigozjin hade helt enkelt utmanat Putin lite för ofta och för tydligt. En del tyder på att planet sköts ned av luftvärn och på en av filmerna syns ett rökspår som kan vara ett tecken på detta. I vilket fall störtar inte flygplan på det här sättet, det är oerhört sällsynt. Och att då Prigozjin råkar vara ombord gör att sannolikheten för en vanlig olycka krymper ytterligare.

Såg förresten att den tyske ufologen Illobrand von Ludwiger avlidit. Jag kände honom aldrig och vi hade ingen kontakt. För mig var han en av många medlemmar i MUFON-CES.

När klockan var 01 var mina ögon slut. Skönt att få åka hem och blunda.

Loading