Gräsklipparhistorien avslutad och fin gåva

På besök i Globenområdet.

Vid 09 ringde Fred på dörren för att hämta sin kvarlämnade ryggsäck med dator och laddsladd. Två oumbärliga redskap för varje person i dag. Själv hade jag vaknat med lite bättre ordning på mina ögon än i går så salvan jag fick utskriven har fungerat.

När Anneli kom hem från simningen körde vi till K-Rauta som hade meddelat att de i sin godhet kunde tänka sig att låta mitt köp gå tillbaka, något som butikschefen inte alls var inne på när jag lämnade in den trasiga klipparen den 11 augusti. Men tydligen hade någon högre upp i hierarkin insett vikten av en bra kundrelation.

Så nu kunde vi lämna igen låneklipparen och få alla pengar överförda på mitt konto igen. Vilken gräsklippare som vi kun ska köpa står skrivet i stjärnorna men det blir i alla fall ingen elmaskin. Just nu är batteritiden alldeles för dålig.

Pratade med Arne Bohlin som en gång drev ufoförening i Tjällmo på telefon eftersom jag lovat hjälpa honom med en bok. Och i dag kom boken som jag då kunde skicka vidare till Arne. Något han var glad över.

Efter K-Rautabesöket körde vi genom hela stan till slakthusområdet vid Globen där Stockholms auktionsverk ligger och där jag skulle hämta ut en minnesstatyett över det sovjetiska rymdprogrammet föreställande en stiliserad raket och Konstantin Tsiolkovskij, rymdfartens fader inte bara i Ryssland/Sovjet utan över huvud taget.

Undertecknad med statyetten på auktionsverket.

Statyetten hade ropats in av Niklas i Skara som sedan skänkte den till mig och AFU för att kommande museum. En mycket fin gåva som nu för ett tillfälligt hem hos mig och Anneli.

Fick också en ny förfrågan från TV4 som nu ville komma i kontakt med Richard Svensson om helgens program om Loch Ness. Så jag skickade hans nummer och nu hoppas jag att Richard ska få vara med där som expert.

Eftersom vi var där redan 11.30 och de inte öppnade förrän 12.00 gick vi till Eatgreenii på Arenavägen 63 och åt lunch. Inte så dumt. Jag tog en Cobbsallad med kyckling och Anneli en Farmers Market.

Statyetten var riktigt fin och ni kan se den på bilden här ovan. Den fick hänga med hem där jag bara vände, efter ett kort stopp för både mig och Anneli på sängen, för att ta mig till jobbet.

Fick ett mejl från Krigsarkivet om att de de skickat digitala kopior av alla dokument kring Operation Sjöfynd, ufokraschen i Backsjön. Något jag begärt ut. Men när jag tittade igenom dem saknades det en hel del som jag fått sedan tidigare och de tekniska dokument som jag var rätt säker på skulle finnas var inte med. Så där får jag mejla till dem igen och försöka reda ut vad som egentligen kan finnas.

På jobbet gick dagen åter i Prigozjins tecken och det blev flera artiklar om honom och spekulationerna kring hans död.

Dagens kvällsmat.

När det blev matdags gick jag över bron och köpte en kebabrulle. Det var ett tag sedan. Åt den på redaktionen i min ensamhet. Framåt kvällen blev jag bjuden på fika av glada arbetskamrater.

Jag har också ägnat en del tid åt att försöka få en man på Facebook att fatta skillnaden mellan att skriva om saker man faktiskt har undersökt och vet något om och sådant som man bara läst på nätet och glatt för vidare. Det gick inte så bra. Ufobranschen är full av Facebookufologer som aldrig lyft på rumpan och lämnat datorns trygga sken för att kolla en enda uppgift eller prata med ett enda vittne.

Här gör UFO-Sverige skillnad. Vi tar på oss stövlarna och går ut i verkligheten. Då visar det sig ofta att svaret som man trott sig ha haft inte alltid blir just det i slutändan. ”Kill your darlings” är ett känt journalistiskt mantra och det gäller verkligen att vara beredd på att överge sina egna förutfattade meningar.

Det är därför jag aldrig säger att jag har svaret på ufogåtan och att det som sannolikt finns det inte är ett enda utan många olika svar. De som vet svaret behöver givetvis inte göra några ansträngningar för att kolla några fakta över huvud taget. Rätt bekvämt.

Några av de tyska lådorna.

Under dagen fick jag ett mejl med bilder från Christian i Tyskland som nu har börjat packa allt som ska doneras till AFU i lådor. Många lådor! Fyra pallar räknar han med. Så jag ringde Anders på AFU som berättade det jag redan visste – AFU är just nu fullt! Vilket betyder att det måste packas och planeras noga innan vi kan ta emot mer material.

Så jag skrev och bad Christian att vänta fyra veckor med att skicka pallarna och det lovade han att göra. Vi behöver verkligen nya lokaler!

Hörde också av mig till Rix FM som vill boka in mig för en intervju.

Klockan 01 i dag bar det av hemåt.

Loading