Filmning med Felix hemma och bokhämtning

Felix och jag filmas på verandan.

Tog mig till Synsam på förmiddagen för att hämta mina nya glasögon och efter att ha handlat lite var det bara att åka hem där Fred Andersson satt i köket och jobbade. Fred dök upp några timmar före övriga filmteamet som fyllde på strax efter 12 med regissören John Nordling ocg Felix Herngren plus två fotografer.

Sedan blev det en intensiv dag filmgänget i huset fram till 19.30. Någon mat blev det inte men väl lite snabbfika och ett par mackor.

Vi filmar i köket.

Utan att avslöja något så pratade vi om olika fall, allmänt om ufo och så gick vi en del bland mina böcker och pärmar. Som vanligt många tagningar och nya idéer längs vägens gång där allt sker i ett slags dialog där John är den som har sista ordet.

Vi filmade i köket när jag ringde upp UFO-Sveriges Mikael Karlsson för att diskutera att fall och ute på verandan och i trädgården där Felix gjorde en del på egen hand och där vi båda också pratade oss igenom en massa spännande framför kamerorna.

Felix gör en påa.

Om något inte blev bra var det bara att ta om och det filmades mycket mer än vad någonsin kommer att få plats i den färdiga teveserien som ska visas på TV4 i vår.

Huset förvandlades till en studio.

Hela huset förvandlades till en studio med prylar i vart och vartannat rum men roligast var kanske det vi filmade på slutet en trappa ner där Felix försökte lära sig mer om själva ämnet.

Felix och jag i trädgården.

Anneli var med i början men gav sig sedan i väg på egna äventyr bland annat in till stan för att träffa kompisar.

Felix läser på i ämnet.

Att göra teve är ett stort och rätt komplicerat jobb och jag imponerades återigen av hur den gruppen jobbar. Det tar tid men det blir bra i slutändan.

Jag och John diskuterar en scen.

Dokumentärer innebär ju inte att allt bara filmas och så är det bra med den saken utan regissören har en idé och den arbetas fram genom diskussioner och omtagningar.

Till slut var vi i alla fall klara och jag och Fred (som har tagit flera av bilderna ovan) kunde sätta oss i bilen köra till Johanneshov där jag skulle hämta en stor boksamling.

Egentligen hade jag tänkt att åka på eftermiddagen och köra två vändor men nu blev det så sent att vi nöjde oss med en. Fred var snäll som hängde med och trotsade ösregnet som slog till när vi väl skulle börja packa bilen. Givetvis.

Fred och Lena bär böcker.

På vägen hem med en knökfull bil lämnade jag Fred vid pendeltåget i Sollentuna och körde sedan själv till Skälby för att lasta ut. Tyvärr verkade det som att jag åkte på en lättare ögoninflammation som jag hoppas ska vara bättre i morgon. Under tiden behandlar jag den med ögonbad.

Nu var det inte bara att gå och lägga sig trots att jag hade velat det men min redaktör på Historiska brott & mysterier hade mejlat under dagen och ville snabbt ha ännu en artikel av mig eftersom den första skulle publiceras på annat håll.

Så det var bara att sätta sig vid datorn och fixa det i väntan på att Anneli skulle komma hem. Då och då gick jag ut till badrummet för att hälla ögonbad i ögonen så att jag kunde se vad jag höll på med.

Kom i alla fall i säng före midnatt.

Loading