Surströmmingssittning

Bänkade för sång.

I dag var det dags för årets surströmmingssittning hemma hos mig och Anneli. En fin tradition där vi bjuder in samma gäng grannar och vänner år från år men sedan en tid utökad med Tobias Lindgren.

I år hade vi enbart Röda Ulvens filéer men som räddande änglar kom Vanja och Gunnar från Gävle med en burk Oscars också. Så det blev i alla fall två varianter av strömming att välja på.

Jag och Anneli hade varit och handlat tunnbröd och lök som hör till på Coop i Vinsta under dagen då jag också hämtade ut en ufobok som jag köpt från England på Coop i Barkarby. Annars har vi städat och jag har suttit en bra sund och sorterat in bilder och ljudfiler från de nio dagar som jag och Anneli varit på turné till Finland, Norrköping och Lund.

Jag har också hjälpt en ufokollega i Finland med filmer från AFU som han ska redigera in i den intervju han gjorde med mig i Esbo och börjat plocka ihop bilder som kan användas i TV4-dokumentären. Det ska bli tjugo men jag är inte i mål där ännu. Har också haft kontakt med en dam i USA som åter ska försöka skicka över ett föremål som hon hittade i samband med en ufoobservation. Gick ju inte så bra senast då hon använde FedEx som gjorde bort sig ordentligt och grejorna skickades tillbaka till USA igen.

Framåt eftermiddag dök så först Tobias, sedan Gunnar och Vanja och Ylva och därefter Kalle och Maria samt Per och EvaMia upp och så satt vi en stund på verandan innan det var dags att gå in och bänka sig för surströmmingen. Faktum är att det var så varmt ute att vi kunde ha suttit där hela kvällen men numera blir det ändå inomhus, mest praktiskt.

Per hade traditionsenligt med sin sousafon som han ackompanjerade vår ”skönsång” med när Kalle, som är ständig toastmaster, drog igång något ur sånghäftet. Det blev en riktigt trevlig kväll som slutade framåt 01 med fyra gäster som sover över.

Loading