Suverän dag med goda vänner och Oscars

Samlade utanför Oscars.

Den här lördagen blev riktigt bra. Inte nog med att vi fick umgås med Claes och Åsa från Örebro och Ylva vi fick även se en helt suverän föreställning på Oscars där ensemblen gjorde ”Änglagård” till en av de bästa teaterupplevelserna på mycket, mycket länge!

Förmiddagen ägnade jag åt att skriva en lng artikel till Historiska brott & mysterier, en artikel jag började på i går men alltså fick klart i dag. Bra att ha den ur systemet.

Sedan kom Claes och Åsa strax före 12 och vi åt Annelis goda gös till lunch och tog det lite lugnt innan vi satte oss i bilen och körde in till Norra Latin där vi parkerade i p-huset för att sedan vandra till Oscars där Ylva mötte upp.

Föreställningen blev helt enormt bra, inte en svag scen utan intressant och engagerande hela vägen genom den två och en halv timma långa föreställningen. Fantastiska skådespelarinsatser och ett genuint bra manus plus suveränt ljus och snygg scenografi med scenbyten som var klockrena.

Ensemblen samlad för ett gäng inrop.

Om ni har sett filmen ”Änglagård” så glöm den, det här är mycket bättre och så välspelat. Vi var alla helt överens om att den här föreställningen är något vi kommer att bära med oss länge.

I paus hade vi bokat cava (jag en Pepsi eftersom jag körde) och alla vi hörde omkring oss var lika positiva som vi var.

Hemma igen var klockan bara 18.30 så hela kvällen låg framför oss. Och det passade oss bra eftersom jag och Anneli hade köpt tre sorters kräftor som nu skulle intas. Vi startade med svenska Bergsjökräftor, som var alldeles utmärkt, följde upp med Louisiana, som också var mycket bra för att avsluta med svenska signalkräftor (som var lite dyrare) och som var bra även de.

Till detta serverades aioli, bröd och öl plus ett antal olika snapsar till den som så ville. Helt kanongott! Och givetvis snapsvisor som Åsa excellerar i.

Vi blev sittande i många timmar för att avsluta med äppelkaka med vaniljsås och kaffe till alla utom mig och sedan pratade vi på med några whiskysorter till dem som ville testa lite sådant.

Ufologiskt har jag försökt hjälpa en journalist i Malmö plus att jag har lagt in några filmer från Fuforas seminarier och ett teveprogram om ufo på datorn som jag fick från Esa i Finland på posten i går. Lyckades också vinna en Traderabudgivning om en Jules Vernes-bok som jag inte hade, ”En kapten om femton år”, som inte blev så billig men som jag väldigt gärna ville ha. Budgivningen slutade precis när jag hade parkerat bilen i p-huset och i min iver att lägga på ett högre högsta bud råkade jag skriva 3 091 kronor istället för 391 kronor vilket visade sig vara bra eftersom jag vann på 395 kronor!

Inköpt på Tradera.

Har också hämtat ut en affisch som jag köpte på Tradera för några dagar sedan innan vi åkte vidare in till stan. Ni kan se den här ovan och det rör sig om filmen ”Earth vs. the flying saucers” från 1956 som fick denna svenska utformning. En affisch som jag hoppas ska kunna ingå i en kommande utställning på ett framtida AFU-museum.

Reklamraderna ”En ovanligt spännande och intressant film” visar nog att den inte var särskilt bra i recensenternas ögon.

Vid midnatt var alla i säng och jag följde efter lite senare efter att ha jobbat till 00.45.

Loading