Bokjobb hela dagen

Häftigt omslag.

I dag har jag suttit vid datorn hela dagen och jobbat med boken. Men det finns lite annat att berätta också. SVT Skåne har lagt upp en annan version av inslaget från Malmö stadsarkiv som kanske blev lite rumphuggen, i alla fall det jag själv säger på slutet. Rätt obegripligt till och med. I vilket fall kan ni se inslaget sist i nyhetsprogrammet här. Men! Dessutom kom det i en annan version som är lite längre och betydligt mera begriplig som ni kan se här. Förutom Skånesändningen, blev det även Helsingborg och Blekinge som sände inslaget.

Under dagen blev jag också intervjuad av en författare som arbetar på en bok som kommer att vara en blandning mellan fakta och fiktion och som har ufotema. Han ville veta en massa om det som händer i USA givetvis och var nöjd med att ha ökat sin kunskap när vi sa hej efter 30 minuter.

En hel del av tiden i dag har gått åt till att jobba klart med några ofullständiga kapitel och att göra källhänvisningarna mer fullständiga. Men där har jag en bit kvar. Får ge mig ned en trappa för att leta i gamla anteckningsböcker och givetvis också i datorn. Hittills har det löst sig. Mest en massa genomskrivningar av texter förutom källjobbet så nu har jag passerat en miljon tecken.

Anneli har ägnat dagen åt massage och åt sin kurs i italienska. Och jag stack emellan med att sortera några cd-skivor som jag fick med från senaste Englandsresan och som nu ska säljas till AFU:s fromma. Men en av dem behåller vi! Thomas Dolbys ”Aliens ate my Buick” är givetvis något vi vill behålla på AFU.

Under eftermiddagen fick jag beskedet att min tidigare arbetskamrat Mårten Hennéus gått bort. Väldigt tråkigt. Mårten var intresserad av jazz och spelade själv. Han skev om musik i DN men också om sådana nyheter som jag själv bevakade. Det var ett tag sedan vi arbetade tillsammans men beskedet som kom i dag var tråkigt.

Soppan på gång.

Medan Anneli var borta på italienskan lagade jag fransk löksoppa som vi åt tillsammans när hon kom hem vid 20.30 och sedan tittade vi på ”Allt för Sverige” som vi följer.

Hann ned en sväng på nedervåningen och gick igenom en bunt böcker som ska till AFU eller till försäljning. En del av dem måste man nästan läsa för att kunna bedöma det men det flesta räcker det med att läsa innehållsförteckningen i.

Messade med Chris Aubeck för att ge några tips med förbättringar i hans bok ”Saucers” som han jobbar med en uppdatering av.

Under dagen fick jag ett tips av en kille som jag känner som ville jag skulle titta på en video från Storbritannien där några spökjägare kommunicerade med en ”ande” genom att räkna upp alfabetet och knackningar. Jag blev inte särskilt imponerad. När jag sa det tyckte killen att jag valde bort utredningar där jag kan få svar på gåtor. Häpp! Som om just denna skulle ge något svar. Liknande trick har ju använts av så kallade medier under mer än hundra år och de har avslöjats mängder av gånger. Inte mycket till svar.

Och i dag blev det så möjligt för amerikanska försvarsanställda att rapportera sina observationer av ufo via AARO:s sajt. Ett litet steg framåt.

Vid 23-tiden blev det sängen med Chris Aubecks bok.

Loading