Häckjobb och hjälp till Aftonbladet

Markus fixar träden.

Tack vare Markus lyckades vi klippa häcken och såga ned de delar av träden som stack ut över gång- och cykelbanan på några timmar i dag. Sedan ryckte Anneli in och hjälpte oss att stoppa allt i säckar och sopa upp innan vi körde det mesta till tippen. Två vändor blev det.

Varför klippa häcken nu? Jo, kommunen tyckte att den stack ut lite för mycket från vår tomtgräns och att en del träd hängde över gång- och cykelbanan, så nu är den saken fixad. Men det blev ett halvdagsjobb och jag tackar Markus för massagen efteråt också.

Nöjda!

När vi ändå var i gång tog jag och Markus bilen och storhandlade på Coop. På Annelis inrådan köpte vi en strykbräda och ett strykjärn till grabben som tidig julklapp.

Och så ryckte Anneli in.

På vägen hem ringde Aftonbladet och undrade om jag kunde hjälpa dem att identifiera en bild som Luftfartsverket, flygräddningen och Försvarsmakten gått bet på så jag bad reportern att mejla det han hade så skulle jag titta när jag kom hem.

Och det tog en sekund att se vad det var som hade fastnat på bilder och film, som var tagna i närheten av Karlskrona i eftermiddags. Inget ufo. Nämligen en svart kondensstrimma från ett flygplan, alltså kondens som låg i skugga från solen.

Varför i hela friden kunde då inte de tre instanserna ovan identifiera vad paret som tog bilderna sett? Jo, därför att journalisten ställde frågan: Har ni någon rapport om ett störtande flygplan? Det hade de ju inte.

Man får ju de svar som man frågar efter.

Och i dag publicerade Vetenskap och Folkbildning den redigerade versionen av mitt föredrag på Bokmässan i Göteborg i år. Ni kan se det här nedan.

Det har varit en mulen dag men vi har i alla fall fått mycket gjort tack vare Markus. Som tack fick han lunch (thaimat från Åkermyntan) och sedan hjälpte han till och lagade spaghetti med köttfärssås när vi avslutade med middag.

Inte lätt att sia…

Kikade igenom några tidningsklipp som jag fått av Erik på kursen i helgen och hittade ett där ”kontaktpersonen” Channie West intervjuades i Hemmets Veckotidning nummer 52, 1993. Och som så många andra före (och efter) henne försökte sig Channie på att sia om framtiden. Vilket visade sig vara en dålig idé. Våren 1994 skulle utomjordingarna komma. Det var Channie ”nästan säker” på.

När Markus åkte hem tittade jag och Anneli på SVT:s program om vår fantastiska hjärna och så fixade jag så att dagens andra tvättmaskin kom upp på strecket, i alla fall innehållet i den. Fick förresten en ny fjärrkontroll på posten i dag och nu har det blivit lättare att byta kanal. Den gamla var nog slut.

Hade också en del kontakt med Jacques Vallée under dagen för att försäkra mig om att vi kommer att kunna träffa honom för en intervju om ett par veckor. Det ska bli trevligt!

När Anneli gått och lagt sig satte jag mig en trappa ned och gick igenom ett par lådor med böcker som AFU skickat med mig. Böckerna har tillhört Steve Moore men varit svåra att katalogisera så nu gjorde jag ett försök. Flera av dem hade spiritistiska teman eller var skrivna av spiritualister som amerikanen Andrew Jackson Davis (1826–1910) autobiografi ”The magic staff” från 1885 här nedan. Han kallade sig själv ”siaren från Poughkeepsie”.

Andrew Jackson Davis tar emot andarnas budskap.
Och en vision.

Loading