30 kilo uforapporter

Drygt 30 kilo uforapporter från Finland.

I dag åkte jag och Anneli till Postnords terminal här i Järfälla för att hämta ut ett stort paket från Finland. Ett paket som innehåller drygt 30 kilo med finländska uforapporter från Fufora och som AFU nu kommer att skanna åt dem. Och åt oss.

Jag gjorde upp om lånet under mitt föredrag utanför Helsingfors tidigare i år och de blir ett fint tillskott till den nordiska samlingen när allt väl är klart. Tanken är att vi skannar och sedan går de finländska ufologerna in på vår server och märker upp alla dokument eftersom ingen av oss på AFU kan finska.

Träden förminskas.

Vädret har varit rätt kass med regn och moln men vi tog också tag i den hög med tjockare grenar som ligger kvar efter det att jag och Markus sågat med några träd tidigare i veckan. Nu kommer Markus att hyra ett släp och så kör vi bort allt i nästa vecka.

En annan utflykt i rusket var till Levis där jag köpte ett nytt bälte till byxorna och till Stadium för att köpa nya vinterhandskar.

Under dagen har jag fortsatt att läsa igenom och fixa med kapitlen till min nya bok och när detta skrivs har jag klarat av nio. Jag har också gjort klart mina två föredrag till Mysteriummässan i Borås i helgen. Så här kommer de att genomföras:

Lördag 17.00–17.50: Jag berättar om spökraketernas mysterium och den svenska militärens jakt på svaret på ufogåtan. Och om världens största ufoarkiv Archives for the unexplained.

Söndag 15.00–15.50: Jag berättar om klot som förlamar och får bilar att kränga, nattliga möten i sovrummet med okända varelser. Men också om olösta svenska ufofall, om hur ufo blev UAP och hur amerikanska och svenska piloter jagat okända farkoster i luften.

I dag skriver Daily Mail att AARO-chefen Sean Kirkpatrick andingen kommer att få sparken eller kommer att lämna sin tjänst innan året är slut. Artikeln är långt ifrån glasklar eftersom det verkar som om Kirkpatrick själv redan sagt att han vill lämna AARO. Å andra sidan har kritiken mot honom från David Grusch varit hård och de båda har anklagat varandra för olika saker. Vi får väl se. Själv har jag känt att Kirkpatrick gått in för jobbet på ett bra sätt.

God omelett.

Senare på kvällen, efter att vi ätit Annelis goda skaldjursomelett, tittade vi på ”På spåret” som nu är igång igen. Och kul med en ufofråga direkt – Area 51.

Pratade förresten med Rune Krieghr Røstad som leder sökandet efter det störtade föremålet i Djupsjøen i Norge under eftermiddagen. Han har precis genomfört den andra expeditionen och väntar snart de första tredimensionella bilderna av föremålet. Om det nu är samma som sågs landa där 1947. Vi får se men lite spännande är det!

Efter att ha packat för Borås och lagt över mina föredrag i datorn så blev det sängen. Nu läser jag Joseph Conrads ”Mörkrets hjärta”. Men först hjälpte jag en dam i USA att identifiera en ljusprick på himlen…

Loading