Mycket lyckad dag på Mysteriummässan

Victoria och Rickard ansvarade för försäljningen.

Upp i ottan och kort frukost för att sedan köra genom regnet till Stora mossen för att plocka upp Jimmy Beris. Vårt mål för dagen var att ta oss till Borås där Rickard Andersson och hans Victoria, Tony Ekberg och Fred Andersson väntade. Alltså till Laxtons Mysteriummässa där UFO-Sverige fått några bord i utbyte mot att jag höll ett par föredrag.

På vägen ner stannade vi till på AFU och lämnade den stora lådan med finländska uforapporter som jag och Anneli hämtade på Postnord i går. Nu möttes vi av Tobias Lindgren som låste upp till huvudlokalen där vi kunde placera lådan vars innnehåll nu ska skannas.

Vi tog oss också bort till UFO-Sveriges två lagerutrymmen för att hämta fler böcker och UFO-Aktuellt som vi skulle sälja under mässan men sedan körde vi raskt vidare till Jönköping för lite lunch på McD.

Där sammanstrålade vi med Kalle Ström och hans fotograf Mattias som skulle följa oss på mässans första dag. Mattias hoppade in i baksätet på min bil och filmade sedan vår vidare färd till Borås. Regnet öste ned hela vägen trots att SMHI lovat sol i Borås. Så blev det inte.

De två männen bakom mässan: Tony Martinsson och Niclas Laaksonen.

Framme vid mässan möttes vi av UFO-Sverigegänget som hade en liten vagn så att vi kunde rulla in de böcker och annat som vi haft med oss. Och det var bara att konstatera att vi fått en av mässans absolut bästa platser, nära den gång där alla passerade och längst ut där alla kunde se oss.

En ung kund som fick sin bok signerad.

Och det blev en riktig succé med massor av nyfikna som handlade, pratade, frågade och berättade. Tony Ekberg tog emot en intressant rapport som han nu kommer att jobba vidare med och över huvud taget var vårt deltagande där väldigt uppskattat.

Tony Ekberg och Jimmy Beris i samspråk med en nyfiken kund.

När jag inte signerade böcker, tror det blev närmare tjugo sådana under dagen, vandrade jag runt med filmteamet som intervjuade mig mellan tarotkort och kristaller. Det kan ju tyckas att detta inte är en mässa som passar oss men vi ser snarare möjligheterna att nå ut till en publik som också är intresserad av ufo. Träffade dessutom en av det tidiga UFO-Aktuellts illustratörer, Magnus Ohlsson, som jag hann byta några ord med i vimlet.

Och med ytterligare två.

Också Fred Andersson, som sålde sin bok intill oss, fick signera en hel del och när klockan var 16.30 kunde vi konstatera att mycket av det vi haft med började ta slut. Men också att vi sålt 140 av 150 biljetter till mitt föredrag om spökraketernas mysterium och den svenska militärens jakt på svaret på ufogåtan. Och om världens största ufoarkiv Archives for the unexplained.

Kön till mitt föredrag.

Kön ringlade lång när jag gick in för att testa tekniken och många tog chansen att ta selfies med mig på vägen dit.

Föredraget gick bra och vi hann till och med köra en kort frågestund efteråt. Jag var ju sista punkt på hela dagsprogrammet så efter detta var det bara att packa oss iväg till vandrarhemmet (som kallar sig minihotell, nåja) där jag, Fred och Jimmy bor i natt. Familjen Andersson tog bilen tillbaka till hemmet och kommer att återkomma i morgon.

Bra bild!

Det var lite lurigt att hitta ”hotellet” men till slut så fixade det sig. Ingen reception utan nyckel i ett nyckelskåp och sedan kodlås in. Rummen var minimini. Mitt hade nummer ett och en bild på min idol Frank Zappa utanför. Perfekt!

Sedan softade vi en stund, Fred och Jimmy gick till en pizzeria medan jag mikrade min Big Mac och drack en ljummen Cola på rummet innan jag läste vidare i Joseph Conrad och svarade på en massa mejl och mess.

Fred och Jimmy med Laxtonöl och jag med en Zingo,

Men efter 20 plockade jag upp grabbarna utanför pizzerian och så körde vi till efterfesten som var fullsmockad med folk även den! Riktigt kul. Jag hade bestämt mig för att bara stanna någon timme och så blev det också. Kul att mingla och prata men också skönt att komma till rummet, läsa ut ”Mörkrets hjärta” och skriva min blogg.

Snabbläste också ett litet häfte jag köpt till AFU i dag, ”Liv i universum” av Pia Haxner, för att se om det fanns något som jag behövde ta med i min ufobibliografi. Men det var enbart en massa hypnotiska möten med ”utomjordingar” och jag tar bara upp fysiska händelser i min bok.

Och vill ni se Fred Anderssons lilla video från dagen så hittar ni den på Facebook.

I morgon kör vi igen. Ska vara utsålt även då med 4 000 biljetter inhandlade.

140 av 150 bilder såldes.
Undertecknad berättar om AFU.

Loading