Styrelsemöte och 100:e podden

Nio på plats och övriga via Zoom.

När Anneli tog bilen och åkte för att hämta Ylva satte jag mig vid dator och gjorde klart ett bildspel om vår USA-resa. Anneli var på väg till ett hemligt mål som hon fått av Ylva i present (det blev Ytterjärna hotell) och stannar borta över natten men jag får sällskap av familjen Andersson här i natt, så ensam blir jag inte.

För framåt lunch började folk ramla in då vi skulle ha styrelsemöte i UFO-Sverige här hemma i dag. Och redan efter 12 var det meningen att det skulle bli lunch så jag brassade på spaghetti med köttfärssås en masse.

Nu dök ledamöterna upp lite då och då så jag, Thomas, Carl-Anton och Tobias började och sedan fick de andra fylla på. Och strax efter 13 drog vi gång med ett gäng styrelsemedlemmar med via Zoom och med oss tre plus Fred, Jimmy, Peo och hans Anneli på plats runt bordet. Plus givetvis familjen Andersson med Rickard och Victoria på plats och med Emma och Linnéa parkerade i soffan. Tror vi blev minst 16 till slut.

Det blev ett bra möte som tog tre timmar vilket är rätt normalt för våra föreningsmöten. Och vi fick mycket gjort. Bland annat välkomnade vi UFO-Sundsvall i UFO-Sverige och nu blir gruppen, som hålls samman av Malin Viklander, en undersökningsgrupp inom föreningen. Vi diskuterade också vårt deltagande på Mysteriummässan i Borås i början av månaden som blev en riktig succé. Den kommer vi att upprepa nästa år. I pausen tog vi en fika med bullar som Peo köpt och Annelis lussebullar.

Direkt efter mötet körde jag en 40 minuters presentation av vår USA-resa med bilder och filmer. Det hände ju en massa saker, mest roliga, men även del komplicerade som vi fick lösa. En del av detta kommer jag att skriva om i UFO-Aktuellt framöver.

Här skapas det hundrade avsnittet av podden UFO-Sverige.

Några fick ge sig av hem efter bildvisningen medan, jag, Tobias, Thomas, Fred och Jimmy slog oss ned framför Tobias mikrofon runt köksbordet (igen) för att äntligen spela in avsnitt 100 av UFO-Sveriges podd, som numer heter just UFO-Sverige. Inte UFO-Sveriges Radio vilket Sverige Radio tvingade oss att ta bort.

Nu mindes vi tillbaka, pratade om olika aktiviteter inom föreningen, några spännande fall och tittade framåt. Det blev ett riktigt bra samtal som jag tror att många kommer att tycka om att lyssna på. Och vi lovade varandra att det inte skulle ta lika lång tid till nästa avsnitt. Avsnitt 100 blev på något vis lite för stort för oss, vi hade för stora ambitioner. Men, till sist, så brände vi bara av det.

Medan vi spelade in satt övriga en trappa ned där Rickard fått fart i kaminen och jag hade ökat på värmen i värmegolvet. Vi sitter ju inte där så ofta så det kunde behövas.

När alla åkt hem i den iskalla kvällen (med fina norrsken över stora delar av Sverige utom här i Skälby där molnen låg täta) lagade Rickard laxmiddag med mos och så fyllde vi på med Annelis fisksås. Smarrigt!

Ser ni ”strecket” som sticker upp ur molnen?

Under kvällen ramlade det också in en intressant bild som en person tagit på väg till Helsingfors den 17 november. Ni kan se den här ovan. Något sticker oväntat upp genom molnen när planet är tio minuter från att landa. Personen tog två bilder som han skickade till en vän till mig och sedan fick jag dem.

Hittade planet på Flightradar.

Så vad kunde det vara som hade fastnat på bilden? För att ta reda på det tittade jag på bildens metadata där exakt tid för bilden stod och sedan kollade jag vilka plan som just då befann sig tio minuter från landning på Vandaflygplatsen utanför Helsingfors. Hittade ett plan som passade (personen bekräftade att det var rätt plan senare) och ni kan se det på Flightradar ovan. Här kunde jag också se att planet befann sig på 1 000 meters höjd när bilden togs.

Sedan kikade jag på vad som fanns för höga föremål söder om Esbo och hittade då genom en googling en mast som var omskriven i lokalpressen, tevemasten som mäter 326 meter i höjd. Kollade sedan var denna mast fanns och hittade platsen som låg precis snett nedanför där flygplanet hade passerat just då.

Här står masten.

Ni kan se kartan här ovan. Gick sedan in på Google igen och hittade en bild på masten och sedan även på Street view och såg hur masten såg ut från marken.

Masten från en gata i närheten.

Den bilden ser ni här ovan. Och när jag lägger bilderna intill varandra råder det inte längre någon tvekan.

Väldigt lika.

Så kan man också lösa ett ”ufofall”.

Som vanligt när vi träffas sker det en del utbyten av saker. Tobias hade med sig ett antal lådor med böcker från AFU som jag nu ska gå igenom och bedöma om de ska in i samlingen eller inte; Carl-Anton hade med en kasse böcker och annat som han samlat in åt mig plus en kasse böcker från Roger; och jag skickade med Tobias flera kassar med böcker tillbaka till AFU, sådana som jag gått igenom sedan tidigare. Plus en vhs-bandspelare som Anders Persson donerat.

Klockan 23.30 hade vi suttit färdigt i soffan och det var dags att knyta sig. Rickard och Victoria har fått mitt och Annelis sovrum och Linnéa och Emma Niklas och Markus rum medan jag huserar i källaren i natt. I säng 00.30 och så läste jag till efter 01.

Loading