Intervjuad och bokbesök

Hannes Hedlund intervjuar mig.

Det var fullt hus här på morgonen med Niklas, Ylva och Annika som nattgäster och vid 10 dök Nils från FLX-teamet upp för att hämta böckerna som jag skrev om i går. De ska alltså vara rekvisita när någon spelar Felix som ung i den kommande ufodokumentären. Nils undrade om jag inte kunde plocka fram några tidskrifter också så då gjorde jag det och han fick med en hel hög till slut.

Nils fick i alla fall en kopp kaffe och lite fika innan han gav sig av till studion.

En glad Nils hämtar rekvisitan.

Efter lunch fick jag ett ryck att sortera mina hundratals science fiction-tidskrifter och album eftersom jag upptäckte att ordningen inte var den bästa när jag började leta efter tidningar åt Nils. Nu hann jag inte klart innan Eva och Putte kom för att hjälpa mig med ett annat uforelaterat ärende.

En del av mitt sorteringsarbete.

Vi hade lockat båda med fika och det fick de också men huvudmålet var att Eva, som är expert på mycket kring den kinesiska kulturen, skulle gå igenom lite drygt 100 böcker med Kina anknytning som jag fått med från England.

Eva går igenom Kinaböcker.

Tanken är att jag ska försöka sälja dem till personer med specialintressen så Eva sorterade högen i nio andra högar märkta med namn på personer som hon trodde skulle vara intresserade av just dessa ämnen. Själv kunde hon inte låta bli att köpa en hög trots att hon egentligen inte har plats för dem i hyllan hemma, men så är det med oss boksamlare. Gränsen går inte vid en full hylla.

Under eftermiddagen fick jag också mejl från en kille jag hade kontakt med för många år sedan. Nu undrade han om inte jag kunde spela in en födelsedagshälsning åt en kompis som fyller 40 i morgon. Så då gjorde jag det nere i biblioteket. Och för det satte killen in an bra slant till min AFU-insamling. Man kan dra in pengar till arkivet på många olika sätt.

Snart ett minne blott.

Under dagen plockade Anneli ned de sista julsakerna så nu står granen grön och grann på egen hand och kommer att åka ut i morgon. Fantastiskt nog hade den inte barrat något alls även om den var riktigt torr.

Fick mejl från min redaktör som hade skrivit en riktigt bra baksidestext till min kommande bok som jag godkände rakt av. Men jag föreslog att vi skulle ha en liten flik på omslaget som säger att boken tar läsaren med bakom kulisserna på TV4-serien. Kan vara bra reklam för båda tänker jag.

Intervjuad av Hannes.

Klockan 19 var det dags för 90 minuters direktprat med Hannes Hedlund i hans twitchkanal där jag alltså var intervjuobjektet i dag. 1 200 personer tittade och många var nyfikna så jag fick svara på många frågor från chatten. Jag fick i alla fall berätta om UFO-Sverige och mycket eget intresse, några intressanta fall och en del om misstolkningar. Dessutom fick jag förklara att jorden är rund och hur man kollar det för programledaren själv, som inte var riktigt säker…

Vi pratade också om konspirationsteorin att ingen människa landat på månen eftersom någon av tittarna frågade om den.

I vilket fall fick jag bra frågor och jag hade 90 trevliga minuter. Ni kan se och lyssna här.

Skit på linsen? Inte osannolikt.

Sedan måste jag nog säga att förklaringen att det skulle röra sig om skit på kameralinsen är den bästa hittills när det kommer till den senaste fantastiska ufofilmen som Jeremy Corbell har publicerat. ”Föremålet” ser ju helt platt ut och saknar alla tecken på att interagera med omgivningen. Nu väntar vi på att få se de minuter där föremålet ska dyka ned i vatten och sedan komma upp. Förhoppningsvis ska den sekvensen visa något som får mig att ändra åsikt.

Under kvällen hade jag kontakt via mejl med en person som tror att man ska vara oförskämd och spydig för att skapa en bra dialog. Det tror inte jag. Jag upphör aldrig att förvånas över hur många socialt handikappade det finns där ute.

Läste förresten ut ”Chernobyl – History of a tragedi” i dag. Suveränt informativ, bra och spännande. Precis som en faktabok ska vara. Där ligger jag i lä.

I säng efter 23 med boken jag köpte i Uppsala, alltså den om amerikanska kvinnliga astronauter ”Six”.

Loading