Oslo

osloerling0021

Efter drygt sju timmars ufomötande med UFO-Norge sitter vi nu på Peppes Pizza och väntar på pizza medan en sval öl gör sitt bästa för att lindra min torra strupe. Har hållit ett föredrag om UFO-Sverige och lite svenska ufoobservationer för vår systerorganisations landsmöte här i Oslo. En mycket lyckad dag där Erling Strands långa men intressanta föredrag om Hessdalen var en av höjdpunkterna. Ni kan se Erling framför det mest omskrivna av de nyare Hessdalenbilderna taget den 20 september 2007.

Jag och Håkan delar på en pizza av modell större (Nummer 45) som när den kommer visar sig vara en himmelsk njutning. Riktigt bra. Till och med Ringnesölen smakar bra. Fast det vågar jag väl knappt skriva. Kring bordet sitter Ole Jonny Brænne, Stein Carlsen, Inge Bjart Torkildsen, Ottar Sæbjørnsen och Mentz Kaarbø.

Jag och Håkan landade här i Oslo strax efter 09 och blev upphämtade på en busshållplats längs vägen in mot stan av Ole Jonny och Mentz. Sedan blev det årsmöte på ett hotell i centrala Oslo där jag och Håkan fick föredra idén om ett samarbete mellan våra länders tidskrifter. UFO-Norges styrelse gillade våra idéer och beslutade att vi från och med nummer 1 i år ska trycka en gemensam tidning.

UFO-Norge och UFO-Sverige har en lång, gemensam historia och värdegrund. När vi sitter här och summerar dagen med pizzan och pilsnern så drar vi på munnen åt en svensk ufosajt som tänker varna UFO-Norge för UFO-Sverige. Det är helt otroligt hur lite kunskap en del personer har om ufofrågan och om det som har hänt de senaste fyrtio åren.

UFO-Norges styrelse är en mycket kompetent och duktig skara människor som tyvärr dras med en fallande medlemsskara. Förhoppningsvis ska detta bli bättre nu när våra tidningar kommer att dra nytta av varandras kunskap.

Nej, nu ska jag koncentrera mig på pizzan (som snart är slut) och den kalla ölen. En trevlig dag så här långt.

När kvällen till slut tog slut så hade klockan närmat sig midnatt. Ole Jonny och vi tog tunnelbanan till Helsfyr (ja, tunnelbanan gick åt helsefyr!) där jag och Håkan checkade in på Rica Helsfyr Hotel och det var inte dumt att vräka sig på sängen en stund med teven på innan det snart är dags att knoppa in. En lång och innehållsrik dag börjar ta slut. Sovmorgon väntar i morgon.

Ottar Sæbjørnsen, som blir ny ansvarig för UFO-Norges fältundersökare, föredrar en fråga för det samlade årsmötet,

oslomotet001

Inge Bjart Torkildsen, Ottar Sæbjørnsen, Stein Carlsen, Ole Jonny Brænne, Harald Søvik och Mentz Kaarbø.

oslostyrelsen003

Loading